sunnuntai 18. helmikuuta 2018

#89 Kolilla rentoutumassa - Break Sokos Hotel Koli tarjoilee Spa elämyksiä

Ajankohta: helmikuu 2018

Olen viimeiset viisi vuotta saanut kuunnella sieltä täältä hehkutusta tasaisin väliajoin: "Se Kolin Relax Spa on ihana". Lienenkö turtunut tuohon hehkutukseen vai mikä on kun en aiemmin ole saanut aikaiseksi käydä katsomassa, miten "ihana" se onkaan. Kai sekin osaksi vaikuttaa kun asumme liian lähellä, sillä "ehtiihän sinne".

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna varasimme Ikolanahon vuokratuvan tarkoituksena tehdä yhden yön mittainen lumikenkäily retki Kolin kansallispuistossa. Olin jo aiemmin katsonut, olisiko perjantaista lauantaihin Kolin Break Sokos hotellissa vapaata, mutta nettisivut näyttivät Eioota. Vielä samalla viikolla menin tarkistamaan tilannetta ja sehän kannatti, huoneita oli vapautunut ja pikainen soitto varmisti että lemmikkihuone oli saatavilla. Vihdoin mekin pääsisimme testaamaan sen "ihanan" Span! Perjantaina siis suuntasimme kohti Kolia mielessämme kirkas tähtitaivas, herkullinen hotelliaamiainen ja se Spa...

maisema7
maisema13

Break Sokos Hotel Koli aikoo uudistaa huoneitaan


Tällä reissulla meidän huoneemme oli ensimmäisessä kerroksessa ja tasoltaan Standard. Matkustimme koirien kanssa, eikä lemmikkihuoneita ollut enempää vapaana kuin tämä yksi joten päätös oli helppo. Olin jo varaamassa Superior tasoista huonetta mutta soitin vielä varmuudeksi hotellille, jolloin selvisi ettei Superior tasoisia lemmikkihuoneita ollut enää vapaana. Tiesin jo hieman mitä odottaa, mutta petyimme silti hieman kun sisään astuttuamme huomasimme heti huoneen haisevan tupakalle. Ilmoitin asiasta henkilökunnalle ja he tietenkin pahoittelivat asiaa mutta huoneen vaihto ei onnistunut (koska ne lemmikit..) ja meitä ohjeistettiin pitämään parvekkeen (ranskalainen sellainen) ovea auki sen verran kuin mahdollista. Hotelli on savuton mutta näin oli päässyt käymään huoneessa aiemmin majoittuneelle vieraalle, laiskuus teki ilmeisesti tilaisuuden tullen varkaan.

hilla1
hilla3
huone3

Tällä viikolla Lieksan lehti (LL 15.2.2018) kirjoitti, että Break Sokos Hotel Koli investoi vuonna 2018 mm. huoneiden perusparannukseen, uudistuksia on siis luvassa. Aikataulu on suhteellisen nopea ja jo tulevana kesänä hotellivieraat pääsevät uudistettuihin huoneisiin. Meillä ajatus olisikin käydä loppuvuodesta majoittumassa Kolilla uudistetussa huoneessa ja toivottavasti sillä reissulla saamme varattua parempitasoisen huoneen -  täytynee olla riittävän ajoissa liikkeellä ja kenties lähteä matkaan ilman koirakavereita. Koiria oli muuten muistettu kivasti lahjapussukalla jossa oli herkkujen lisäksi kakkapusseja, hieno juttu! Mielenkiinnolla jään odottamaan, millaisia uudistuksia hotellilla tehdään, aulatilat ja ravintolan puoli ovat oikein siistit ja miellyttävästi sisustetut joten samaa tyylikkäämpää linjaa sopii odottaa myös huoneiden puolelle. Mitä hotellin aamiaiseen tulee, perus munakokkelin ja puuron lisäksi tarjontaa oli laidasta laitaan ja ainakin meidän makuun aamiainen oli huippu! Me emme noudata mitään erityisruokavaliota mutta esimerkiksi maidottomia tuotteita oli tavallisten jogurtin ja maitorahkan rinnalla. Vaahtokarkkeja en ole ennen nähnytkään aamiaistarjoilussa.


aamiainen2
aamiainen3
aamiainen4


Koli Relax Spa - rentoa yhdessäoloa


Omat Spa kokemukseni rajoittuivat vielä ennen tätä Kolin reissua Saksaan, Berliiniin. Siellä kävimme viime vuonna saunamaailmassa, jossa oli myös upea musiikkiallas. Kuitenkin tuohon saksalaiseen verrattuna Kolin Relax Spa on mielestäni huikea! Kylpylä on auki 10-20, kello 16 jälkeen se muuttuu K18 alueeksi sekä ennen tätä alle 18-vuotiaat saavat oleilla vain täysi-ikäisen seurassa. Tarkemmat hintatiedot ja aukioloaikamuutokset kannattaa käydän tsekkaamassa suoraan Koli Relax Span nettisivuilta; esimerkiksi tällä hetkellä (17.2. - 9.3.2018) on lapsilla jatkoaikaa kello 18 saakka. Meidän vieraillessa lippu Spahan maksoi hotellin asiakkaalta 35€. Mikäli tulet hotellin ulkopuolelta, mukaan kannattaa varata pyyhkeen ja uimapuvun lisäksi kylpytakki ja jonkinlaiset sandaalit joilla voi märälläkin lattia kävellä. 

Me suuntasimme Spahan heti sen auettua ja saimme olla melkein tunnin verran kahden kesken ennen kuin ensimmäiset kanssakylpijät suuntasivat paikalle. Kylpylässä on vaikka mitä ihanaa: poreallas, musiikkiallas, palju, erilaisia saunoja, lepoalueita ja elämyssuihkuja. Myös "ihanan kamalaa" löytyy, kuten virkistävä Kolin Kuohu -kylmä suihku, jonka Mikko uskaltautui testaamaan. Itse nautin enemmän lämpimästä, joten jätin sen välistä. Span hintaan kuuluu Lumenen tuotepaketti (jonka kahdestaan paikalle saapuvat voivat toisen henkilön osalta vaihtaa alkoholilliseen tai -holittomaan juomakiuluun!), jossa on kuorintojen ja voiteiden lisäksi mm. jalkakylpysuolaa. Tätä varten on omat altaansa, voit kylvettää jalkojasi ja ihailla Suomen kansallismaisemaa! Elämyssuihkussa pääset esimerkiksi trooppiseen sateeseen ja saunojen välillä on valinnan varaa 40 asteisesta höyrysaunasta 80 asteiseen suomalaiseen saunaan. Omaksi ykkössuosikikseni nousivat Relax -huoneen lämpöpedit, aivan täydelliset! Siinä juomaa siemaillessa ja maisemaa ihaillessa olisin voinut viettää vaikka puoli päivää rentoutuen. Tarjolla oli hedelmiä ja seinäpuhelimella respaan kilauttamalla olisi onnistunut tilata myös drinkit.

RelaxSpa1
RelaxSpa2
RelaxSpa6
RelaxSpa5
RelaxSpa8
RelaxSpa9
RelaxSpa10

Kaiken kaikkiaan Koli Relax Spa on pieni ja rauhallinen rentoutumispaikka jossa kiire unohtuu ja Suomen kansallismaisema aukeaa eteen rauhoittavana. Kaikissa tiloissa ollaan uima-asut päällä ja meillä oli myös kylpytakit mukana - mm. jalkakylpy ja Relax-huoneissa nämä tulivat tarpeeseen. Positiivista on, että sekä lapsiperheet että pariskuntamatkailijat on huomioitu; lapset pääsevät Spahan mutta ilta-aikaan pääsee rauhoittumaan myös aikuisten kesken. Ohjeena koko Span alueella on puhua ja liikkua hissukseen, kanssa rentoutujia kunnioittaen. Varmasti hälyä on ilta-aikaan viikonloppuisi enemmän verrattuna siihen, mitä meillä sattui olemaan. Kuitenkin lauantaina aamulla Span auettua oli todella rauhallista. Kolilla on siis tarjottavana luontoelämysten lisäksi tämä ihana rentoutumisvaihtoehto, mitä voi ehdottomasti suositella! Heillä on myös erilaisia hierontoja ja hoitoja Kauneushoitola Edeassa - näitä emme ehtineet testaamaan mutta onpahan seuraavalle kerralle jotain uutta. Aiomme siis takuulla mennä uudelleenkin, sen verran ihastuimme!

7 kommenttia:

  1. Jäi kiinnostamaan, näyttää ja kuulostaa ihanalta. Itseä harmittaa, kun Koli jäi kokematta viime Suomen matkalla, kaikkea ei vaan ehdi. Ensi kerralla ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestäni tuo Spa oli lähestulkoon "maailmanluokkaa" - tosin eihän minulla niistä juurikaan muuta kokemusta ole, mutta ehkä tuossa vaikutti osittain se maisema joka aukeni eteen ikkunoista ja osittain rauhallinen ilmapiiri. Kannattaa mahduttaa ohjelmaan kun seuraavaa Suomen reissua suunnittelette :)

      Poista
  2. Break Sokos Hotel Koli on ihan ehdoton suosikki mun hotelleista Suomessa, voisin vaikka muuttaa tänne. :'D Oisinko kymmenkunta eri reissua tehnyt tähän hotelliin. Toi kylpylä on niin kiva uudistus entiseen mitä tiloissa oli. Odotan kyllä innolla huoneiden uudistusta vaikkei aikaisemmissakaan huoneissa varsinaisesti mitään vikaa ole ollut. Kerran melkein jouduttiin sille vanhemmalle puolelle, mutta käytiin pyytämässä respasta uutta huonetta sillä tiesin että toinen puoli hotellista on paljon kivempi ja saatiinkin yllätyksenä superior-huone. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, siehän olet tosiaan ehtinyt tutustua hotelliin! En ole itse koskaan aiemmin käynyt tässä hotellissa muuten kuin ravintolassa syömässä. Itse pidin tuota huonetta, joka meillä oli, hieman "kulahtaneena" mutta tosiaan se oli standard tason lemmikkihuone ja koska hotelli oli lähetulkoon täyteen bookattu, ei ollut juuri vaihtoehtoja. Siinä ei omaan makuuni hinta ja laatu kohdanneet mutta toisaalta näin on monessa käymässäni suomalaisessa hotellissa minun mielestä. Nuo huoneluokan yllätyskorotukset on aina ihania yllätyksiä <3

      Poista
  3. Onkohan tuolla hotellissa erikseen saunaosasto, vai onko se juuri tämä spa? Olin kuutisen vuotta sitten Kolilla viikonloppuvaelluksella ja voi kiesus, miten ihanalta tuntui maata porealtaassa koko päivän poluilla kävelemisen jälkeen. Hotellille päästyä jalat olivat niin loppu, että vaelluskengät painoivat kuin lyijy. Onneksi varasimme hotellin, emmekä mitään eräkämppää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuolla asiakassaunat jotka kuuluvat huoneen hintaan. Tämä Spa on erikseen. Varsinkin pitkän vaelluksen jälkeen on ihana päästä hemmoteltavaksi, kiva on metsässä rymytä mäkiä ja ihastella maisemia vaan kiva on sen jälkeen kyllä päästä rentoutumaan oikein kunnolla! :) Meillä menikin tällä reissulla vähän väärin päin kun ensin kävimme hemmottelemassa itseämme ja sitten lähdimme lumikenkäilemään rinkat selässä vuokratuvalle.

      Poista
  4. Voihan tylsyys noita röökaajia, ovat he sitten ajattelemattomia :/ Tupakan haju on ihan mega-ällöttävää.

    Mutta maisemat ovat olleet upea, ja spa:kin näyttää oikein houkuttelevalta!

    Sanoo Ansku Anna-Maria K-blogista

    VastaaPoista