sunnuntai 28. tammikuuta 2018

#87 New Yorkin ravintolasuosikit

Ajankohta: joulukuu 2017

Jos pilvenpiirtäjien viidakon taakse painuvaan auringonlaskunäkymää ei lasketa, kärkisijalle joulukuisella New Yorkin lomallamme nostaisin ravintolat. Odotin jo viikkoja etukäteen kieli pitkällä raikkaita aamiaisia, meheviä hampurilaispihvejä ja suussa sulavia jälkkäreitä - ja nyt olisi luvassa parhaat palat jaettavaksi. 

espressocoffee

tikkari

Itsehän emme arkena tai viikonloppuisinkaan käy juuri koskaan ulkona syömässä. Tämä johtuu osittain Joensuun kehnosta ravintolatarjonnasta (muutamaa hyvää poikkeusta lukuunottamatta!) ja osittain laiskuudesta sekä pihistelystä. Lomalla onkin kaksin verroin kivempi käydä ravintolassa kun arkena siihen ei pääse "tottumaan". Mitä New Yorkiin tulee, lieneekö maailmassa yhtä monipuolista ja monikulttuurista kaupunkia ravintolatarjonnaltaan? Me testasimme tällä kertaa useampaa hampurilaisravintolaa ja valikoimme aamiaispaikat huolella. Tässä ne joita ehdottomasti suosittelisin, hinnat sisältävät myös jättämämme tipin joka vaihteli noin 10-20% välillä.

Aamiainen


Two Hands
164 Mott Street
Aivan super aamiaismesta! Pieni ja juuri sopivin sävyin sisustettu paikka, kahvi oli ihanaa ja henkilökunta juuri sopivan palvelualtista. Söin super hyvän acaibowlin, ja jos totta puhutaan voin melkein maistaa sen edelleen kun laitan silmät kiinni ja kuvittelen. Kahden hengen aamiaiseen saimme tuhlattua 47$, mutta voi kyllä, oli se sen arvoista!

twohands2
twohands
twohands3

Tiny's & The Bar Upstairs
135 W Broadway
Tätä mestaa olin kuolannut jo etukäteen monet kerrat. Jouduin kuitenkin hieman suostuttelemaan Mikkoa lähtemään kanssani, koska herran mielestä aamiaismenu oli kalliin puoleinen kun erehdyin sen hänelle etukäteen esittelemään. Onneksi menimme New York loman viimeisenä aamuna - olin ihan myyty paikan hämärästä sisustuksesta, elävästä takkatulesta ja erityisesti siitä aamiasesta. Ihan paras lopetus reissullemme! Kannattaa ehdottomasti mennä, mikäli liikut näillä hoodeilla. Aamiainen kahdelle kustansi 48$.

tinys2
tinys
tinys3
tinys4

Kaffe 1668 South
275 Greenwich Street
Tämä aamiaispaikka sijaitsi myös aivan hotellimme lähellä ja valikoitui osittain sen takia. Avocado toast ja mustakahvi, simppeli yhdistelmä mutta toimii minulle - maku molemmissa kerrassaan erinomainen ja mieleenpainuva. Mustan kahvin ystävänä arvostan laadukasta kahvia perinteisen suomalaisten suosikin - joka lienee Juhla Mokka paatoasteella yks - sijaan. Kevyt aamiainen kahdelle irtosi 24$.


Lounas tai illallinen



Schnippers 
120 Church Street
Saavuimme illalla kahdeksan pintaan Tribecassa sijaitsevalle hotellillemme ja nälkä oli kova. Pikaisen googletuksen tuloksena suuntasimme muutaman korttelin päähän tähän erinoimaiseksi osoittautuneeseen hampurilaismestaan. Minulle upposi tavallinen juustohamppari ja Mikko tilasi (elämänsä ensimmäisen) mac'n'cheesin. Juomineen hintaa kertyi 25$. Liekö ollut se pohjattomalta tuntunut nälkä kuinka suuri tekijä mutta tämä mesta pääsi helposti testaamistamme hampurilaispaikoista kärki kolmikkoon.

BurgerFi
719 86th Street, Brooklyn
Koska olimme reissussa joulukuussa ja tiedossa oli jenkkien överin puolelle menevä omakotitalojen jouluvalaistus, päätimme tietenkin suunnata Brooklynin Dyker Heights -asuinalueelle näitä äärimmäisyyksiin vietyjä pihoja hämmästelemään. Tsekkasin meille jo etukäteen illallis paikan siitä läheltä, valinnan varaa ei kauheasti ollut mutta tämä meni nappiin. Perus burgerin kylkeen ällömakea piparin makuinen milkshake ja päivän rasva-annos oli taattu. Oikeasti, tämän paikan burgeri oli ehkä paras koko reissulla. Kaksi burgeria, yhdet ranskalaiset ja kaksi shakea irtosi hintaan 29$.

burgerfi
burgerfi2

Gigino Trattoria
323 Greenwich Street
Olin jo etukäteen tutustunut hotellimme lähellä olevaan ravintolatarjontaan - joka sivumennen sanoen oli varsin mainio - ja kyllä mielessä oli kokeilla italialaista jossain tunnelmallisessa paikassa. Hämärässä valaistuksessa ja sisustukseltaan juuri sellaisessa ravintolassa, jossa on tiiliseinät, puiset kattoparrut, pienet pöydät kynttilöineen ja valkoisine liinoineen. Giginon sienirisotto oli aivan täydellistä, miten niin yksinkertainen ruoka voi olla NIIN hyvää? Myös Mikon ottama pasta-annos oli herkullinen. Kahden hengen illallinen (ilman viiniä) kustansi 54$.

brgr
287 7th Avenue
Brgr lukeutuu tähän etukäteen tarkoin tehtyyn ja muistikirjaan rustattuun ravintolalistaan, joka jäi sitten osittain toteuttamatta. Lähtöpäivänämme meille kuitenkin tarjoutui tilaisuus mennä huoneen luovutuksen jälkeen jonnekin muutamaksi tunniksi ennen lentokentälle suuntaamista, ja päätimmekin ottaa metron Chelsean laitamilla sijaitsevaan brgriin. Kaksi hampurilaista, kaksi milkshakea (joita muuten mainostettiin kaupungin parhaiksi) ja yhdet bataattiranut maksoivat noin 50$. Hampurilaiset olivat oikein hyvät ja viimeisen lomapäivän kunniaksi tilaamamme mansikka milkshaket menivät myös kuin kuumille kiville.

brgr3
brgr

Herkuttelu



Wowfulls
309 E Houston Street
Tämän paikan bongaamisesta täydet kymmenen pistettä armaalle aviomiehelleni. Meillä on ollut tapana järjestää toisillemme "Yllätyshupireissuja" ja sovelsimme tätä New Yorkin matkallamme; molemmilla oli vapaus suunnitella yhdelle päivälle ohjelmaa, täysin yllätyksenä toiselle. Mikko vei minut East Villageen kävelylle ja herkuttelemaan nimenomaan tähän erikoisia vohveli+jäätelö annoksia tarjoilevaan paikkaan. Onneksi me ei tultu tälle lomalle kaloreita laskemaan, sillä niin tämäkin herkuttelu saatiin päätökseen hyvällä omalla tunnolla. Ja hyväähän se oli! Kahdelle herkkuannokselle tuli hintaa 17$.

wowfulls
wowfull
wowfulls2

Näitä muistellessa herahti vesi kielelle. Jääkö sinulle koskaan hyvästä ruoasta maku muistiin? Itse olen erityisesti muistellut Kaffe 1668 avocado leipää ja Giginon sienirisottoa - joudun todennäköisesti valmistamaan ensi viikolla jälkimmäistä, koska sain siitä päähänpinttymän tätä postausta kirjoittaessani. En saa sitä nyt kertakaikkiaan mielestäni!

10 kommenttia:

  1. New York on mun suosikki ja 3 kertaa siellä käyneenä luen innolla juttuja siitä. Seuraavalla kerralla meen takuulla testaan aamupalapaikoista tuon Tiny's & the bar... paikan.
    Ja joo hyvästä ruuasta jää maku ja fiilis niin mieleen että tuskin koskaan unohtaa mm. Nepalissa ruuat ja Hawaiin kalaruuat edelleenkin tuoreessa muistissa :)
    Katriina/Namistelija blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiny's kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi New Yorkissa!! Se on jännä miten tosiaan ruoan mausta voi jäädä niin hyvä muistijälki että pystyy maistamaan sen uudelleen ja uudelleen. :)

      Poista
  2. Jestas millaisia herkkuja ja ihanan näköisiä aamiaisia. Reissujen ehdottomasti parasta antia on se kun ei tarvitse itse kokata mitään. Olen itsekin pienemmästä kaupungistä Porista eli täälläkin ravintolasyöminen on hieman rajoitumpaa tarjonnan vähyyden vuoksi eli kun pääsee reissuun siitä nauttii entistäkin enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ravintolat ovat suuressa merkityksessä aina reissuilla, niiden valintaan tulee tahtomattaankin käytettyä hieman aikaa ettei tule sitten pettymyksiä. Olisipa ihanaa kun voisi joka aamun aloittaa noilla New Yorkin aamiaisilla..

      Poista
  3. Näitä ruokapostauksia on aina ihana (ja vaarallista!) lukea :) Näistä ainut tuttu oli tuo Wowfull, jolla on myös koju Smorgasburgissa. Tässä siihen linkki: https://projectforeversite.wordpress.com/2016/07/22/paljon-kohuttu-smorgasburg/

    Mä olen tehnyt postauksen myös mun New Yorkissa asuvan ystävän suositusten pohjalta, se löytyy täältä: https://projectforeversite.wordpress.com/2016/08/12/paikallisen-vinkit-new-yorkin-ruokapaikkoihin/

    En millään malttaisi odottaa seuraavaa reissua Nykiin, että pääsee kokeilemaan taas uusia paikkoja! Pitää laittaa jotain näistä sun suosikeista ylös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, en malta odottaa seuraavaa NYC reissua :D Ollaan mieheni kanssa vähän kuin sovittu että 2-3 vuotta on sopiva sykli eli vielä tänä vuonna en "uskalla" ehdottaa uusinta reissua. Jännä muuten kun kävin lukemassa nuo postauksesi, tuo Wowfullsin kokkipoika on sama kuka meille teki annokset :D

      Poista
  4. Kääks mitä herkkuja, etenkin viimeisessä kuvassa olevat vohvelit. Turistina sortuu helposti keskiverto ruokapaikkoihin, jos ei ole etukäteen katsonut paikkoja ja mahdollisesti tehnyt myös pöytävarauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, senkin takia on kiva tehdä ennakkotutkimuksia ruokapaikoista ettei tule käveltyä niihin Ei-minkään-makuista-ruokaa tarjoaviin paikkoihin. Me ei tällä kertaa tehty pöytävarauksia minnekään, mutta ainakin tuo Tiny'sin brunssi olisi varmaan sen varauksen vaatinut - mehän oltiin siellä perjantaina aamiasella että silloin kyllä vapaa pöytä löytyi helposti :)

      Poista
  5. Yhdyn näin Joensuussa asuvana tuohon ravintolatilanteeseen ja siitäkin johtuen matkoilla haluaa saada ravintoloista kaiken irti. USA ja New York kuuluvat herkkupeppuluonteeni listalle, mitä ruokaan ja ravintoloihin tulee. Odotan jo kieli pitkällä, että pääsen vuoden päästä kesällä New Yorkiin herkuttelemaan. Pistin näistäkin jo muutaman korvan taakse, kiitos siis näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no onneksi Joensuussakin on sentään muutama hyvä paikka :) Kiva että näistä oli hyötyä, nää oli kyllä kaikki ihan mainioita paikkoja! Ja hei hyvää kannattaa odottaa! :D

      Poista