torstai 12. helmikuuta 2015

#23 Hua Hin, Thaimaa

Vesi korkealla!
Ajankohta: 2015, tammikuu

Tammikuinen Thaimaan lomamme alkoi kolmen päivän visiitillä Hua Hinissa. Kaupunki valikoitui matkaohjelmaamme mm. sen takia, että sinne oli helppo ja "nopea" mennä Bangkokista ja toki plussaa oli meren läheisyys. Varasimme jo etukäteen huoneen Fahslalom Hostel & Apartmentista, hostellissa ei ole aamiaismahdollisuutta, mutta muuten paikka oli meidän mielestä mukava - lukuunottamatta mahdottoman kovaa sänkyä. Sijainti oli rauhallinen, hieman etäämmällä Hua Hinin keskustasta, muutaman minuutin kävelyn päässä rannalta. Kaupungin tässä päässä ranta ei ollut aamupäivällä auringonottokelpoinen (tai sitten satuimme vain pahimman nousuveden aikaan) mutta meille kaikki oli uutta ja ihmeellistä, joten emme pistäneet pahaksemme muutaman kilometrin kävelyä ja ympärille katselua samalla kun suunnistimme paremmille auringonottomestoille.


Auringon nousua katsomassa - harmittavasti sattui pilvinen aamu.

Hua Hinista jäi mieleen yömarkkinat (ainakin kaksin kappalein järjestetään). Kannattaa suunnata markkinoille jo pelkästään ruoan takia, saat edullisesti kasattua eri kojuista mm. grillattuja vartaita (on possua, kasvista, kanaa, vaikka mitä), erilaisia mereneläviä, maissia, kalaa jne. sekä hedelmiä, makeita herkkuja, riisiä, lettuja... Me kokosimme yhtenä iltana hotelliamme lähellä olevilta markkinoilta iltaruoka-annoksen kahdelle ja se maksoi vain 120 baht (3€). Meidän vierailumme aikaan sattui olemaan uuden vuoden kunniaksi myös erilliset iltamarkkinat, jossa myytiin käsitöitä - itse ostin pienen nahkalaukun paikalliselta käsityöläiseltä. Perus iltamarkkinoilta emme löytäneet oikeastaan mitään ostettavaa, sillä siellä myytiin lähinnä (ruoan lisäksi) turistikrääsää ja merkkilaukkujen kopioita. 


Markkina hulinat

Kannattaa ehdottomasti suosia Hua Hinissa pääkadulla liikennöivää pientä paikallisbussia (lava-auton perään tehty katetut istumapaikat). Tällainen maksaa 10 baht (0,25 €), voit hypätä kyytiin missä vaan ja jäädä pois nappia painamalla. Kätevää ja halpaa! Hua Hinista pääsee etelänsuuntaan ainakin minivanin kyydissä ja junalla. Juna on ehdottomasti edullisin tapa matkustaa - tosin ei kovinkaan nopea.


Kukkuloille lähdössä!


Hua Hinin biitsi oli pitkä ja sen varrella oli lukemattomia hotelleja.

Yhtenä päivänä kipusimme hotellimme läheisiä kukkulalle (Khao Takiab, Apinavuori). Täällä oli mm. valtavan kokoinen budhapatsas, uskomattoman hienot näkymät merelle ja Hua Hinin ylle, lukemattoman paljon apinoita ja temppeli, jonne oli yllättäen jyrkät portaat noustavana. Kannattaa käydä kävelyllä täällä. Kiersimme vielä kukkuloiden toista puolta pois, jolloin tulimme eräänlaiseen kalastaja satamaan - voi ihme sitä kalan lemua!


Näkymät korkealta

Kalastusaluksia

Minulla ei ole valitettavasti Hua Hinista tämän enempää kerrottavaa. Yksikään ruokapaikka täällä ei pettänyt ja lomani ainoa hieronta tuli otettua täällä, sekin oli hyvä. Itse en pitänyt valtavasta liikenteestä, tuli jalankulkijana aika turvaton olo. Hua Hin oli mielestäni hyvä kaupunki aloittaa tällainen pidempi reissu - oli vähän jotain nähtävää ja tekemistä, mutta ei harmittanut yhtään kun piti lähteä jo muutaman päivän kuluttua seuraavaan kaupunkiin. 


Satuimme Uuden Vuoden festivaalien aikaan ja näillä markkinoilla olikin
valtavasti käsityöläisiä myymässä tuotteitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti