sunnuntai 1. helmikuuta 2015

#21 Koh Lanta, Thaimaa


Ajankohta: 2015, tammikuu

Vietimme Koh Lantan saarella 8 yötä ja yövyimme 4 eri paikassa. Koh Lantalle pääsi joko venellä Krabin satamasta tai minibussilla teitä pitkin. Me yövyimme Krabilla hotellissa saavuttuamme sinne myöhään illalla matkustettuamme koko päivän bussilla. Lähdimme kävelemään kohti Krabi Townia (kyytejä kyllä olisi ollut tarjolla, mutta ei yhtään oikeaa mittaritaksia joten valitsimme jaloittelun) ja menimme ensimmäiseen hotelliin, joka tuli vastaan. Krabi Royal Hotelista saimme huoneen sisältäen aamiaisen ja taksikyydin seuraavana aamuna satamaan hintaan 1100 baht (n. 29 €) mikä oli kyllä "kallis" mutta toisaalta emme jaksaneet enää päivän matkustettuamme raahautua yhtään pidemmälle. Hotelli oli ihan OK, samoin aamiainen, mutta en olisi yöpynyt täällä yhtä yötä pidempään (tuli taas mieleen Suomen hotellit ja niiden 90-luvun sisustus). 

Aamulla menimme hieman sovittua aikaa myöhemmin aulaan kyselemään taksi kyytiä, josta siis olimme jo maksaneet. Kyyti oli käsittääksemme jo tullut ja mennyt, mutta sillehän me emme mahtaneet mitään. Meille sanottiin, että ehdimme hyvin syödä aamiaisen ennen kyydin tuloa, mutta koska aamiainen ei ollut noutopöytä -tyyppinen vaan listalta tilattava, sen saamiseen meni kauan. Onneksi kaiken sotkun ja sähläyksen jälkeen hotellin vartija kyyditsi meidät heidän autollaan satamaan. Meidän oli siis tarkoitus mennä lautalla Koh Lantalle, mutta selvisi, että ensimmäinen kyyti lähtee vasta 11:30 joten meille olisi jäänyt luppoaikaa yli 3 h. Onneksi saimme järjestettyä kyydin minibussiin ja näin ollen olimme perillä saarella puoli kymmenen maissa. Tässä siis vähän viittausta siihen, että vaikka asiat olisi sovittu ja jopa maksettu etukäteen, niin aina kaikki ei silti mene suunnitelmien mukaan. Tässäkin tapauksessa hotellin väki tiesi "varmaksi", että laiva lähtee Koh Lantalle klo 09:00 - mikä siis ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa. Joka tapauksessa kyyti maksoi 400 baht (10,5 €) per nenä.


Yövyimme Koh Lantalla yhteensä 8 yötä ja 4 eri paikassa:Ilmastoitu huone, siisti, jääkaapi, 25 €/yö

Bungalow tuulettimella, viihtyisä ja siisti mukava henkilökunta, 1000 baht / yö (26 €/yö).


Angel Lanta Bungalow


Gooddays Lanta Beach Resort, bungalow tuulettimella,
siisti huone ja ihana uima-allas, hyvä aamiainen (sisältyi
hintaan), 37 €/yö Miinuksena sanottava, että henkilökunta
vaikutti meidän mielestä hieman ylimieliseltä ja netti ei
toiminut juuri ollenkaan.


Raza Sayang Resort, erittäin ystävällinen henkilökunta, vasta valmistuneet
bungalowit (lokakuu 2014), ilmastointi, jääkaappi. 1000 baht/yö (26 €/yö).
Tätä voin lämpimästi suositella, tosin ensi vuonna tai parin vuoden kuluttua
kun pihat ovat valmistuneet (pihatyöt olivat kesken) tuohon hintaan näitä
bungaloweja tuskin saa vaikka kuinka omistaisi puheen ja tinkimisen lahjat.

Kävimme Koh Lantalla ollessa aamiaisella Zukasno -nimisessä paikassa kolmesti, paikka oli aivan Baahra Bungalowin lähellä toisella puolella tietä. Erittäin hyvä aaminainen, söimme hedelmälautasen ja kokojyvä sämpylää. Voin suositella! Aamiaiselle jäi hintaa kahdelta hengeltä 250-350 baht (6,5 - 9 €) ja se oli todellakin hintansa väärti. Suunnatkaa siis sinne ainakin yhtenä aamuna testaamaan - voit myös ostaa sämpylää, croisantia jne mukaan.


Koh Lantalla liikkuu tuktuk -takseja, jotka ovat sopineet keskenään saman hinnan - jo lyhyt matka maksaa 50 baht ylöspäin ja tämä on hinta hengeltä, eli vaikka teitä olisi useampi kyydissä, kaikki maksavat saman hinnan. Emme käyttäneet tällaista kuin yhden kerran (hotellin vaihdon yhteydessä). Vuokrasimme kolmena päivänä skootterin, jolla liikuimme saarella etelä kärjessä ja vanhassa kaupungissa. Skootterin vuokra oli vuokraamosta 300 baht / päivä (n. 8€) ja 250 baht / päivä (6,5€) hotellista (tämä toki vaihtelee hotelleittain). 
Saaren eteläkärjessä on kansallispuisto alue (joka maksaa 200 baht/henkilö eli noin 5€/henkilö). Emme kuitenkaan käyneet siellä, vaikka tarkoistus olikin. Kävimme kyllä yhtenä päivänä viidakko polulla kävelemässä, polku vei pienelle vesiputoukselle. Siellä järjestettiin myös norsuratsastusta, mutta minä en halunnut kokeilla, sillä epäilen eläinten olojen laitaa - ainakin olisi pitänyt ottaa etukäteen tietoa, missä kannattaa ratsastaa, eli missä norsujen olot ovat kunnossa. Kävely reissu oli kuitenkin mukava ja vesiputouksen luokse päästyäsi voit käydä siellä suihkussa :)Waterfall
Kävimme kyselemässä erilaisten järjestettyjen retkien hintoja ja vaihtoehtoina olivat juurikin tämä vesiputoukselle norsuratsastus, neljän saaren saarihyppely ja snorklausretki Koh Rok saarelle. Meille tarjottiin snorklaus retkeä hintaan 1300 baht/henkilö (34€/henkilö). Siihen kuului hotellilta nouto rantaan, pikaveneellä kyyditys saarelle, noin 1h snorklausta, ruokailu ja vapaa-aikaa saaren rannalla (ruoka siis sisältyi juomineen hintaan) ja vielä noin 1h snorklausta eri kohdassa, jonka jälkeen Koh Lantalle paluu ja kyyditys takaisin hotellille. Otimme siis ohjelmaamme pelkästään tämän retken ja se kyllä kannatti. Oli todella hienoa seurata kalojen liikkeitä ja koralleja, kalat olivat erityisen värikkäitä! Ruoka oli herkullinen ja vettä sekä virvoitusjuomia sai nauttia mielensä mukaan. Koh Rokin ranta oli ihana ja sielläkin pystyi snorklaamaan. Suosittelen!

Koh Rok

Koh Rok
Yövyimme siis Koh Lantalla Longbeachilla ja Klong Dao -rannalla. Kävimme myös useammalla muulla rannalla ja mielestäni tuo Klong Dao oli ehdottomasti paras uimiseen ja auringon ottoon. Saaren eteläisessä päässä oli hienoja rantoja, joissa oli jyrkästi syvenevää ja mahtavat aallot! Siinä kyllä tuli mieleen, että miten kamala se tsunamiaalto on voinut olla kun jo ne aallot keinuttivat ja veivät meitä miten saattuu.

Koh Lanta oli kaiken kaikkiaan hieno paikka ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Näytti siltä, että sieltä löytyy yöelämästä innostuneille tarjontaa, mutta me emme käyneet missään tapahtumissa. Rantabaareissa järjestetään puolenkuun ja täysikuun aikaan pirskeitä ja varmasti joka ilta. Drikkien normaalihinnat olivat noin 180 baht (4,5€) ja siitä ylöspäin, tosin happy hour -aikaan saat drinkit puoleen hintaan. Itse kokeilen tulopäivänämme Mai Tai drinkkiä ja ilmeisesti tarjoilijat olivat ihmeissään siitä, miten nainen voi juoda niin vahvaa useammasta alkoholituotteesta sekoitettua juomaa.

Ruoka oli lähes poikkeuksetta Thaivaallista!

Koh Lantalla voi myös snorklata ja Longbeachin pohjois päässä tähän oli hyvä mesta - paljon erilaisia kaloja kivikossa ja Mikko näki mm. pienen mustekalan! Kuntoilun ystäville Koh Lantala löytyy kuntosali, kertamaksu olisi ollut 250 baht (6,5€) ja esimerkiksi 1 viikko 800 baht (21€). Me ei käyty salilla, tehtiin vaan ilmaista jumppaa rannalla. Ranta muuten soveltui hyvin juoksemiseen, hiekka ei upottanut. Koh Lantalla ei paljon aurinkotuolien vuokraajia näkynyt, kannattaakin hommata paikan päältä muovinen bambumaton näköinen alusta auringon ottoon. Niitä sai paikasta rippuen 120-200 baht/kpl (3-5€). Olenkin aina miettinyt Suomen festareilla, mistä ihmeestä ihmiset ovat ostaneet näitä mattoja - opin ainakin sen tällä reissulla!


Hyvää ruokaa ja paljon kirjoja, jos lukemisen puute iskee ( oli myös suomeksi!)
Koh Lantalla on ihan erillinen kirjakauppa jossa on paljon paljon kirjoja englanniksi
ja myös jonkin verran suomeksi. Et siis välttämättä tarvitse kirjoja mukaan reissulle.

Kaiken kaikkiaan hurmaava paikka tämä saari oli ja en ihmettele vaikka löytäisinkin itseni täältä joskus uudelleen (tosin ei tule tapahtumaan pitkään pitkään aikaan!). Meillä oli Krabilta aamulento Bangkokiin joka lähti jo 08:30, joten vietimme lentoa edeltävän yön Krabilla. Suosittelen tällaista järjestelyä, jos sinulla on Krabilta aamulla lento/bussi, sillä matkan teko Koh Lantalta Krabille vie hyvän tovin ja minibussit eivät kulje niin aikaisin aamulla. Hyvä hotelli aivan Krabin kentän lähellä oli Palm Driving Range & Resort. Täältä matka kentälle vei vain 5 minuuttia, paikan henkilökunta on super ystävällistä (mies vei meidät ilmaiseksi Outlet Villageen, joka oli myös aivan hotellin lähellä) ja yön hinta oli kohtuullinen 25 €, huone erittäin siisti ja ilmastoitu. Mies vei meidät aamulla kuuden jälkeen lentokentälle ja otti kyydistä 200 baht (5€). Tämä on siis hyvä valinta yöpyä, jos lähdet Krabilta lentäen.

Luvassa on vielä tarinoita kaupunkikohteistamme Hua Hinista ja Bangkokista. Lisäksi helmikuun aikana meille varmistuu seuraava loma-ajankohta ja matkakohde. Sen verran voin paljastaa, että joko huhti-toukokuun tai touko-kesäkuun vaihteessa luvassa on Euroopan kohde (riippuu ajankohta siitä, miten saamme lomamme järjestettyä) ja kesälle on tiedossa tavallisesta poikkeavaa matkustusta - ulkomailla tapahtuu tämäkin. Pysykää siis kuulolla ;)

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti