keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

#36 New York City, (part 3) maininnan arvoiset ruokapaikat

Ajankohta: 2015, toukokuu

Kevät hujahti vauhdilla ja nyt ollaan kesän kynnyksellä, ulkona on jo niin kesäinen sää kun sisätiloista katsoo, mutta lämpötila on kuitenkin välillä hyytävän puolella. Helteitä odotellessa! New Yorkin matkasta on vierähtänyt jo tovi (miten aika kuluu näin nopeasti?), mutta ei liene myöhäistä jakaa kanssanne näitä lupaamiani ravintola vinkkejä. Meillä ei ollut varaa käydä ruokailemassa kalliissa ravintoloissa, joten tyydyimme välillä edullisiin hampurilaispaikkoihin - varsinkin silloin, kun piti saada ruokaa nopeasti nälän yllätettyä meidät, emmekä jaksaneet nähdä vaivaa ravintolan etsimisessä. Alapuolinen kuva on sunnuntaibrunssilta ravintolasta nimeltä Swine (531 Hudson Street). Meillähän oli tänne pöytävaraus etukäteen tehtynä. Samaisen kadun varressa ennen ravintolan avautumista käveleksiessämme pistimme merkille, että brunssipaikkoja olisi riittänyt (oltiin siis Greenwich Villagessa), yksikään paikka ei näyttänyt olevan niin täynnä, etteikö sinne olisi mahtunut pari ihmistä syömään ja mitä suloisempia ja herkullisempia aamiaispaikkoja oli vierivieressä. Palatakseni valitsemaamme Swine ravintolaan, palvelusta voin antaa täydet kymmenen pistettä. Ravintola oli kallein, missä kävimme viikon loman aikana - euroja meni lähes 80 ja söimme alla näkyvät annokset, joimme kahvia ja nautimme molemmat New Yorkilaisittain tyypilliset Bloody Mary drinkit (oli muuten ainoa alkoholijuoma tuon viikon aikana, maksoi nimittäin 12 $!!). Ruoka oli kuitenkin hyvää ja tunnelma ravintolassa rento. Voin siis suositella.BrunssillaSwine

Seuraavaksi maininnan saa TakeAway-paikka nimeltä Pret A Manger. Melko tyyriitä (esim. kaksi kananmunaa + muutama pinaatinlehti maksoi muistaakseni yli 2$), mutta terveellisiä aamiaisvaihtoehtoja melkoinen määrä. Kävimme täällä Top of the Rock -näköalavierailun jälkeen ja paikka sijaitsi siis samassa rakennuksessa katutasossa. Meillehän selvisi myöhemmin reissun aikana, että kyseessä oli ketjuravintola. Suomen hintoihin nähden samaa hintaluokkaa tai hieman kalliimpaa - se ei kuintekaan niin paljoa haitannut, sillä tarjolla oli mm. mysliä, kananmunia, salaatteja, hedelmiä yms. Näitä löytyy Manhattanilta ainakin kolme tämän hetkisen googlailun perusteella. Jos siis haluat nauttia perinteisten amerikkalaisten pannukakkujen sijaan hieman terveellisempää aamiaista, tässä varteenotettava vaihtoehto!

Ruokaa sateenkaarenväreissä!

Seuraavaksi suosittelen teille Brooklyni puolelta italialaista ravintolaa nimeltään Bevacco (60 Henry Street, Brooklyn NY). Päätettiin lähteä Brooklynin silta kävelylle illalla (tämä oli se ensimmäinen, epäonnistunut reissu) ja käydä ennen sitä syömässä Brooklynin puolella. Päädyttiin sattumanvaraisesti tähän ravintolaan silmäiltyämme ensin ruokalistaa ulkopuolella. Tilasimme alkuruoaksi juusto- ja makkaralautasen, pääruoaksi pitsat, hintaa kertyi reilut 60$ juomineen. Pitsa oli varsin herkullinen, kuin myös alkuruoka. Pidin erityisesti paikan tunnelmasta - ravintola oli tyylikäs, muttei kuitenkaan liian hieno minun makuuni. Samassa tilassa oli baaritiski, johon olisimme voineet näin jälkeenpäin ajateltuna mennä nauttimaan yhdet drinkit ennen ruokailua.

Bevaccon menun löydät myös heidän nettisivuiltaan
bevacco.com/menus/

Se ilta, kun onnistuimme kävelemään Brooklyn Bridgen ylitse, jäi muustakin syystä mieleen. Toki silta oli vaikuttava ja erityisesti sietä avautuva näkymä auringonlaskun jälkeiselle Manhattanille. Mutta. Minä olin tsekannut meille jo aiemmin ruokapaikan valmiiksi ja sinne piti enää löytää perille. Olihan paikka aivan erisuunnalla, kuin oma yöpaikkamme ja vieläpä melko kaukana käyttämästämme metrolinjasta. EON'S GREEK (633 2ND Avenue), koska minun piti ehdottomasti saada kreikkalaista ruokaa. Ruoka-annoksen sai koota itse (tai ravintolan työntekijä kokosi sen), me söimme kaksi kanasalaattia juoden vettä hintaan 21$. Mieleeni jäi ainakin se, että ruoka oli erinomaisen hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi! Poiketkaa siis, varsinkin jos liikutte lähettyvillä.

Kreikkalaista <3

Viimeiseksi jätin aamiaispaikan, jossa kävimme reissullamme viimeisenä ennen Suomeen paluuta. Paikka oli ehdottomasti paras aamiaisravintola reissullamme - hankkiutukaa tänne jos vain mitenkään mahdollista!
Mene tänne.

Outpost Cafe (1014 Fulton St), tunnelmallinen, kiireetön ja rento. Nautimme super herkullisen aamiaisen täällä lähtöaamunamme. Paikka on metrolinjan (A ja C metrot) varrella, jolla menimme lentokentälle. Hintaa mysli- ja puuroannokselle, kahdelle kahville, tuorepuristetulle appelsiinimehulle ja croisantille 21$. Lämpimästi suosittelen, tee vaikka samoin kuin me teimme ja kipaise tänne brunssille matkallasi lentokentälle!

Mikko ja Mikon puuronsyöntisessio

Vinkatkaahan, jos teillä on jäänyt mieleen New Yorkin reissulta jokin erityisen hyvä ravintola. Minulla on haaveissa päästä New Yorkiin uudestaan - mieluiten lähitulevaisuudessa (ei sentään vuoden sisällä!). Toivottavasti tästä on jolle kulle lukijalle hyötyä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti