sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

#40 Mikä vuodenaika nyt on?

Kyllä ei ole tänä kesänä montaa kertaa tarvinnut hikoilla paikalla ollessaan, muistaakseni koko kesälle on meilläpäin sattunut kokonaiset 3 kappaletta hellepäiviä ja eilen oli yksi niistä. Aamulla kävimme mustikassa ja sitten piti jo kiireellä joutua kotiin vaaka-asentoon patiolle. +19, ei voi ihan helteeksi sanoa, mutta aurinko paistoi täydeltä terältä ja jos ei paistanut niin vieressä oli lämmin viltti niille pilvihetkille päälle vedettäväksi. Huhhuh, kohta meidän Ranskan reissu onneksi koittaa ja saadaan Toivon Mukaan nauttia hellesäästä viikon ajan mielin määrin! Tällä hetkellä sille suunnalle näyttää lupaavan jatkuvalla syötöllä +30 astetta ja täyttä auringon paistetta. Toivotaan, että kelit pysyy sellaisena, eivätkä muutu vajaan kuukauden aikana :D

Tukholma, Vanha kaupunki
Minun piti kirjoittaa oma postauksensa meidän Ruotsin laiva -reissusta, mutta eipä siitä taida kokonaista yksistään kasaan saada, kun kuvia otettiin niin vähän (kamera jäi kotiin) ja meidän päivä koostuis kahdesta pääaiheesta: Vanha kaupunki ja muumimukin metsästys. Siinä sitä vasta olikin revohkaa - tuossa jälkimmäisessä! Löydettiin tämä Pidä Ruotsi siistinä -vaimikälieoikealtasuomenkieliseltänimeltään -muki ja hinta oli sopivasti turisteille hinnoiteltu - muistaakseni 400 kruunua. En tyytynyt tähän, vaan suuntasimme Vanhasta kaupungista erääseen keskustan tuntumassa sijaitsevaan liikkeeseen, jossa laivan henkilökunnan työntekijän mukaan mukeja saattaa olla (laivalta kun ne olivat päässeet loppumaan). Eipä ollut sielläkään. Minulla oli "onneksi" varasuunnitelma ja kun lähdimme tätä toteuttamaan, jouduimme matkaamaan tovin metrolla, sitten bussilla ja vielä selvittämään reittimme kävellen kohteeseen, mikä ei ollutkaan aivan helpoin nakki. Lopulta oikeaan paikkaan löydettyämme aloin todella rukoilla, että mukeja olisi hyllyssä, sillä olimme matkanneet noin 45 minuuttia lähtöpisteestämme. Onneksi, onneksi niitä tosiaan oli ja poistuin paikalta kahden kupposen kanssa hymy huulilla. Hullua touhua.

Silja Symphony ja aamiaispöydän antimet
En voi kuin kehua laivaamme Silja Symphonya. Jälkeenpäin luin, että nimenomaan tämä laiva olisi sopivampi vaihtoehto lapsiperheille Ruotsin laivoista ja tämähän meille passasi. Me kun ei hirveästi välitetä diskobailuista - tälläkin reissulla nautimme muutaman oluen ja Fresitan laivan kannella Suomeen tullessa ja kipitimme kiltisti nukkumaan kello yhdeksän jälkeen. Luvassa siis ei ollut rankkaa bailaamista aamu neljään. Laivalla oli rauhallinen ja rento meininki ja ruokatarjoilut olivat minun makuuni huippuluokkaa! Olen aiemmin ollut Tallinan risteilyllä, enkä muista, että minulle olisi jäänyt noin hyvä kuva buffet pöydistä? Ähkyhän siellä sitten tuli, enkä tiedä, onko se kovin terveellistä mutta nautinpahan antimista ainakin koko rahan edestä.



Otsikko muuten viittaa siihen, mitä moni muukin on miettinyt tämän kesän aikana - mikä kesä se tällainen on, tuntuu enemmän syksyltä. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen. Tai ainakin omani, jos ei muiden - kun tuolla ulkona on noin kylmää, alkaa jo valmistautua talveen henkisesti. Tietynlainen syksyn odotus fiilis on ollut päällä jo kesäkuusta (!!) lähtien ja kokoajan pyörii mielessä, milloin alkaa ruska, milloin alkaa kesä ja helteet, laittaisinko töihin shortsit ja sandaalit kun ilma näyttää niin kauniilta, hei enpäs laitakaan, ulkona on +13 astetta, laitan sittenkin nuo samat pitkät farkut ja tennarit, takin sentään jätän kotiin - vai pitäisikö se sittenkin ottaa. En osaa oikein selittää tätä syksyn odotus tunnetta. Se tulee joka vuosi ja sitä niinkuin hyväksyy osansa, tyytyy siihen, että nyt ollaan Suomessa, kohta sataa vettä ja se ei tosiaan ole mikään lämmin sade. Ennen sitä tulee pimeys ja sitä kestääkin sitten tuonne - ootas - seitsemän kuukauden päähän aböyt. Ei sillä että se olisi kovin voittaja fiilis, mutta ei se toisaalta mikään surullinenkaan tunne ole. Ja koska aiemmassa hevosen tuoksuisessa elämässäni en tosiaan osannut odottaa muuta, kuin syyskuusta lähtien metrin kerrosta lunta (joka sekään toive ei toteutunut yleensä kuin vasta tammi-helmikuussa, jos silloinkaan) ja sen jälkeen sitä, että ne lumet sulaisivat miellään yhdessä yössä pois, tuntui talvi aika pitkältä. 

Syksy fiiliksestä huolimatta odotan meidän Riviera lomaa ja sen jälkeen alkaa ARMOTON säästäminen: ollaan päätety, minne lähdetään talvella ja siitä reissusta ei tule ihan yhtä edullinen kuin Thaimaan loma oli - vaikka toki reppureissuhengessä matkaan lähdetään. Mutta nyt mennään kun meitä ei mikään estele ja ennen sitä pitäisi vielä toteuttaa yksi Joulu Ulkomailla -projekti, joten tiukkoja aikoja edessä ;). Tämähän on toki asenne kysymys, pitää vain hyvissä ajoin tiedostaa, että nyt ei sitten ole tarvetta uudelle talvitakille ja ne kengätkin saa välttää. Ja ihan turha keksiä mitään uutta kallista talviurheilulajia kuten lumilautailua ja niitä herkullisia pihviaterioita ja suklaakakkuja saa tehtyä ihan kotonakin ja kolmasosahinnalla ravintolahinnoista. Ja sinne leffaan mennään vain kulttuuriseteleillä ja käydään siellä ruokakaupassa vain kerran viikossa, ettei tule sitten niitä heräteostoksia joka päivä. Ranskan reissun jälkeen tiedossa neljän kuukauden tiukka säästörutistus ja joulukuussa voi vähän höllätä Eurooppa joulu reissulla. Sitten vielä pari kuukautta ja me ollaan niin Aasiassa. Tämän enempää en toistaiseksi paljasta - olisi aika mälsää jos kertoisin suunnitelmista etukäteen ja mikään niistä ei lainkaan toteutuisi koska ne ovat tosiaan vasta ajatustasolla.

Ruokapostaukset ovat jääneet vähemmälle, vaikka uusia ideoita on syntynyt ja kesällä on herkuteltu grillaamalla urakalla kanaa ja maissia eri mausteilla. Katsotaan jos jotain tänne blogin puollelle saadaan lähitulevaisuudessa - mielessä on ainakin yksi banaani-mustikka leipä, joka on pientä fiksausta vaille huippuherkullinen!

Kuulemisiin!
- Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti