perjantai 31. heinäkuuta 2015

#42 Matkakohteet (haaveissa) TOP10

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! Viimeaikoina olen päässyt taas urakalla reissuhaaveilun makuun ja ketsellut urakalla instagramista #frejus ja #nizza ja #provence jne jne kuvia. Enää 23 päivää ja me ollaan niin Ranskassa. Viikko on lyhyt aika, mutta uskon, että saadaan ilo irti paikoista tuossakin ajassa kun ei lähdetä liikaa nähtävää ahnehtimaan ja muistetaan syödä hyvin! 

Tänään ajattelin listata teille minun matakahaaveissani olevia maita / nähtävyyksiä. Nämä eivät ole missään suosikki järjestyksessä, vaan listaan tähän alle kymmenen paikkaa, joissa haluaisin päästä käymään (toki niitä on kymmeniä lisää, mutta tässä ainakin must-must see -lista). Kuvien alapuolella löytyy linkki sivulle, mistä kuva on kopioitu. Ne eivät siis (luonnollisesti) ole ottamiani. Aloitetaanpa:


1. Nepali

Kuva täältä.
Nepali kiinnostaa erityisesti luontonsa puolesta: Himalajan vuoristo olisi kokemisen arvoinen, vaikkei itse Mount Everestin huipulle kiipeäisikään. Pitäisi varmaan käydä ennen sitä patikoimassa vähän muuallakin, kuin Kolilla. Lisäksi kulttuuri, ruoka ja paikallinen elämänmeno olisi ihmeellistä nähdä. Nepali on yksi maailman köyhimmistä maista ja vielä huhtikuussa (2015) sattuneen maanjäristyksen jäljiltä olosuhteet ovat takuulla kurjat. Ei sillä, että sitä välttämättä haluaisi mennä vartavasten töllistelemään, mutta olisi takuulla avartava kokemus. Siinä saisi vähän omia ongelmiaan taas laitettua oikeisiin mittasuihteisiin ja välillä tuntuu, että olen kiittämätön ihminen, joten siihenkin tulisi varmasti muutosta.


2. Peru *CHECK*

Kuva täältä.
Pidin yläasteella ja lukiossa historiasta. Vaikka noista ajoista on jos aikaa lähes kymmenen vuotta ja suurinosa oppimastani on unhoittunut muistin perukoille tyystin näiden vuosien aikana, muistan silti, kuinka minua kiinnosti erityisesti mm. intiaanikulttuurit. Inkojen kadonnut kaupunki vaikuttaa niin mystiseltä, että sinne mieli halajaisi päästä paikanpäälle - siitäkin huolimatta, että jatkuvasti lisääntyvä turismi aiheuttaa vahinkoa Machu Picchulle. 


3. Sri Lanka *CHECK*

Kuva täältä.
Sri Lanka kiinnostaa - tietenkin - luonnon, ilmaston, ruoan ja meren takia. Lukemani mukaan Sri Lanka on erilainen Aasian kohde verrattuna Kaakkois-Aasiaan (miksipä ei olisi) ja erityisesti alati kasvava surffikuumeeni vetää tähän maailman kolkkaan. Jos tänne joskus päästään, on must do listalla tämä Aatamin huippu - ehdottomasti.


4. Egypti

Kuva täältä.

Pyramidit on nähtävä - ja kaikki mahdollinen Egyptin historiaan liittyvä! Afrikka on muutenkin minun jalkapohjalle tuntematon, joten se täytyy "korkata" lähivuosina. Ei haittaa vaikka on kuuma! Ei haittaa vaikka aurinko porottaa! 


5. Uusi-Seelanti

Kuva täältä.
Ihmeellinen luonto, eläimet ja Taru Sormusten Herrasta pakottavat minut vielä jonain päivänä matkustamaan Uuteen-Seelantiin. Siihen tarvitaan pitkä säästökuuri ja pitkä loma. Ei tule siis ihan heti tapahtumaan, mutta otetaan tavoitteeksi vaikka kymmenen vuoden sisällä?


6. Indonesia

Kuva täältä.
Paratiisi rantoja, herkullista ruokaa ja snorklausta. Indonesia on ehdottomasti tällä listalla paikkansa ansainnut! Olen lukenut paljon hyvää (myös huonoakin) Indonesiasta ja matkustuksesta siellä, ja kehitellyt lukemani perusteella paikasta taivaallisen paratiisin - kun sinne pääsee niin eihän sieltä halua pois, jonninjoutava ressi turhat murhheet unohtuu.


7. Malediivit

Kuva täältä.
Ihantotta - honeymoon tai ei, tänne on niin päästävä! Ehdottomasti kerran elämässä kohde, jonne mennään rentoutumaan ja olemaan vaan. Ehkä voi vähän snorklata ja uida ja mitä näitä nyt on. Mutta lähinnä vaan syödään herkkuja (terveellisiä, sure) ja loikoillaan auringossa ja henkäillään upeaa merinäköalaa. Missä rahat, lähtisin varmaan tältä istumalta jos oisin varoissani!


8. Madagaskar

Kuva täältä.
Luonto ja eläimet, joita ei muualta löydy - mitä muuta perusteluja Madagaskar tarvitsee?


9. Italia

Kuva täältä.
Italia vaatisi useamman reissun, on niin monta kaupunkia ja paikkaa, jotka täytyy nähdä. Sisilia ainakin vaatisi oman, sille iteselleen, pyhitetyn loman. Sitten seuraavat Napoli, Rooma, Torino, Firenze, Pisa, Venezia ja miksi ei Milano - sinne tosin tarvitsisi taas sitä kahisevaa, kukapa nyt muodin mekkaan lähtisi ilman kunnon tukkoa riihikuivaa shoppailua varten? Garda järvelle täytyisi tehdä oma reissunsa. Minulla on hieman Italia taustaa takana, sillä ala-asteella neljännellä luokalla olin koulussa Italia-kerhossa ja siellä opettelimme tietenkin italian kieltä. Kävimme kerhon kanssa vierailulla ystävyyskoulussamme Mantovassa (Italiassa, kyllä) ja siellä meillä oli paikallisten luona järjestetty perhemajoitus. He tulivat sitten vastavuoroisesti meille Suomeen vierailulle. Lisäksi opiskelin lukiossa kolme kurssia tätä (mielestäni) jopa englantiakin helpompaa kieltä. Mikolla on varmaan hauskaa, kun tasaisin väliajoin palauttelen sanoja mieleen - viimeksi tänään kysyin "Tiedätkö, mikä on italiaksi koska". Sehän on perché ;)


10. Yhdysvallat

Kuva täältä.
New York City (lähinnä Manhattan) ei riitä mihinkään! Yhdysvaltojen road trip toteutuu vielä jonain päivänä, ihan takuulla. Sille reissulle on varattava reilusti aikaa ja kaiken kestävä ahteri. Autolla Chicagosta länsirannikolle alakautta ja mielellään yläkautta takaisin. Floridalle voidaan varata oma lomansa ja Havaiji koetaan sitten erikseen. Olen melko varma, että jenkkeihin matkustetaan vielä monta kertaa - sinne New Yorkiinkin. Meistä siinä paikassa ei ollut juuri mitään vikaa tai sellaista pahaa sanottavaa, mikä estäisi tulevat reissut. Lähdetään sinne innosta hihkuen uudetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti