sunnuntai 13. joulukuuta 2015

#52 Kana-quesadillat Tiinan tapaan

Nämä herkulliset kana-quesadillat syntyvät helposti ja ovat synkä talven keskellä piristävää vaihtelua vaikka iltapalaruokailuun, lounaalle tai tuhdimmaksi välipalaksi. Homma hoituu nopeasti, mutta lopputulos on "eksoottinen". Mainion idean sain sukulaisvierailullamme ja nyt näitä on syöty meillä jo pariin otteeseen. Käyttäessäsi vehnätortillojen sijaan täysjyvälettuja, paistossa voin sijaan öljyä ja juustoa kohtuudella, tästä tulee varsin terveellistäkin. Pidemmittä puheitta, saanko esitellä, herkulliset kana-quesadillat Tiinan tapaan!


Ohje (5-6 kpl)

6 kpl isoja täysjyvätortillalettuja
2 kpl avocadoja (pienemmä riittää)
puolikas tuore ananas
900 g kanaa
chiliä
1 tl inkivääriä
1 pieni valkosipuli
suolaa
pippuria
juustoraastetta oman maun mukaan

1. Kypsennä kanat; jos ostat kokonaisia filee pihvejä, pienennä ne suikalemuotoon. Mausta kana suolalla, pippurilla, inkiväärillä (itse käytin kuivattua, mutta tämän voit hyvin korvata tuoreella raasteella), chilillä (meidän kuivatut chilit ovat niin äkäisen makuisia, että riitti, kun liotin niitä vedessä ja kaadoin vettä kanojen sekaan) ja valkosipulilla (meidän pikkuinen valkosipuli vastasi noin 2-3 valkosipulin kynttä isosta sipulista).

2. Pilko ananas pieniksi, ohuiksi paloiksi ja kypsennä niitä muutama minuutti pannulla. Pilko myös avocadot ohuiksi siivuiksi.

3. Raasta juusto. Paista tortilla lettua pannulla tilkassa öljyä ja lado täytteitä puolikkaalle letulle; avocado siivut, kanat ja ananakset. Ripottele juustoraastetta päälle ja käännä tyhjäksi jättämäsi puoli täytteiden päälle. 

4. Paista molemmilta puolilta noin 3 minuuttia hieman keskilämpöä kovemmalla, että tortillaletun pinta rapsakoituu. Nosta lautaselle ja puolita. 

5. Nauti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti