sunnuntai 6. joulukuuta 2015

#51 Nizza - viisi vinkkiä

1. Parc du Chateau

Kukapa ei rakastaisi upeita näköaloja - olivat ne sitten meren tai kaupungin tai metsän suuntaan. Täällä pääset ihastelemaan upeita maisemia - ylös pääsee kävellen (satoja) rappusia pitkin tai "junalla". Me valitsimme reippailun. Näköalat avautuvat merelle, Nizzan kaupungin ylle ja Nizzan satamaan.
Kuuluisa näkymä Nizzan Promenade des Anglaisille

2. Hotelli: Campanile Nice Centre Acropolis

Huoneet olivat todella siistit ja sänky aivan mahtava. Huoneen pieni koko ei haitannut ja meille oli annettu huone kahdeksannesta kerroksesta, parvekkeella! Parveke oli valtava ja näkymät aika hulpeat. Hotellilta käveli rantaan 10-15 min, eikä tämä matka haitannut meitä laisinkaan. Lähellä oli paljon ruokapaikkoja ja muutaman kymmenen metrin päässä pari ruokakauppaa. Hotellin aamiainen oli hyvä! Henkilökunta oli palvelualtista ja he puhuivat hyvin englantia. Bussi ja metro pysäkkejä aivan kiven heiton päässä. Kaikki hyvin, annan arvosanaksi 9+! Kymppi olisi tullut, jos huoneessa olisi ollut jääkaappi.

Näkymä parvekkeelta, mahtavaa! Muista hotellia varatessasi laittaa toiveeksi parvekkeellinen huone.

3, Ranta ja auringonotto

Ranta oli kivikkoinen ja veteen meno sekä pois tulo olivat hieman hankalia. Kuitenkin rannalle oli helppo mennä, kaupunki on rakennettu aivan rannalta alkaen. Rantakatua pitkin oli myös mukava kävellä! Auringon ottajille tiedoksi: jos et ole valmis maksamaan aurinkotuolista (me emme maksaneet tuolipaikasta kertaakaan), ja aiot mennä biitsille useampana päivänä, varaa mukaan lomallesi joku pyyhettä paksumpi auringonottoalusta ja jalkoihisi kumitossut tms. joissa voit kivuttomammin kävellä kivikossa mereen. 4. Jäätelöbaarit

Käsittääkseni Nizzassa on useampia jäätelöbaareja, joissa makuvaihtoehtoja on kymmenittäin. Me kävimme vanhassa kaupungissa Antonia Cafessa joka möi Gelateria Pinocchion jäätelöä. Makuja todellakin on laidasta laitaan!
5. Shoppailu

Täydellinen kohde yhdistää historiallisia nähtävyyksiä, rantalomailua ja shoppailua!Lopuksi mainittakoon vielä, että Nizzasta oli vallan helppoa ja nopeaakin matkustaa esimerkiksi Monacoon päiväretkelle tai ihastelemaan historiallista Ezen kylää. Lipun hinta yhteen suuntaan oli aina sama; 1,5 € matkasta riippimatta (kesä 2015). Edullisesti siis pääsee Monacoonkin päiväreissulle! Bussi kiemurtelee korkealla meren yläpuolella kallioiden rinteillä ja näkymät matkalla ovat mainiot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti