sunnuntai 31. tammikuuta 2016

#57 Sri Lanka, Hill Country (part 1) - Adam's Peak

Ajankohta: 2016, tammikuu

Sri Lankalta palattu kotiin turvallisesti - matka sujui täysin ilman ongelmia ja aivan suunnitelmien mukaan! Pahin, mitä tapahtui, oli vasemman olkapään ja käsivarren kärähdys. Nyt ollaan jo nahan kuoriutumisvaiheessa, sanonpahan vaan, että kannattaa ottaa reilusti aurinkovoidetta Suomesta mukaan, paikalliset voiteet voivat olla "humpuukki" tuotteita. Kuitenkin, kaikki sujui hyvin, emme joutuneet tietääksemme huijatuksi, eikä meitä varastettu, ehdimme nähdä paljon mutta myös rentoutua. Luonto oli aivan huikea ja itse ainakin rakastuin Sri Lankan keskiosien vuoristo - vai kukkula - maisemiin. Tässä onkin luvassa hieman kuvia ja fiiliksiä reissun ensimmäiseltä kolmelta päivältä, kun suuntasimme Nallathanniyaan - matkaoppaissa ja paikallisessa bussissa lukee Delhouse, mutta apurini Google Map ei tällä nimellä paikkaa löytänyt - tarkoituksenamme valloittaa Adam's Peak, Aatamin huippu. Kyseessä on siis reilut 5200 rappusta ja 2243 m korkeutta, tärkeä pyhiinvaelluskohde ainakin buddhalaisille ja hinduille. Tästä saimme todisteita matkan varrella, kun iäkkäitäkin ihmisiä talutettiin molemmin puolin kainalosta tukien hitaasti, mutta varmasti kohti huippua. Meillä meni aikaa hotellilta reilu 3 tuntia ja lähtöportilta laskettuna noin 2,5h. Ilmeisesti jotkut turistit ovat selvittäneet tuon rupeaman alle kahdessa tunnissa ja paikalliset jopa tuntiin, mutta meillä ei kunto sellaiseen tahtiin riittänyt. Pysähtelimme aluksi harvakseltaan ja loppua kohti jopa parin kymmenen askelman välein. Mutta perille päästiin ja kylmässä hytistiin, kunnes odotus palkittiin ja auringon noustessa mahtavat maisemat ympäröiville vuorille alkoivat avautua. 


Junamatka Hattoniin, josta jatkoimme bussilla DelhouseenAuringon kajastusta Adam's Peakin huipultaPyhiinvaeltajat ja turistit sulassa sovussa

Paikallinen järjestyksen valvoja - taustalla
kohoaa Adam's Peak

Näyttää, kuin sinne olisi käsittämätön matka - no niinhän
se olikin..

Teeplantaaseilla samoilemassa, reitti lähti aivan hotellimme luotaVietimme kaksi yötä Delhousessa, ja ensimmäisenä yönä kiipesimme huipulle. Seuraavana päivänä kiertelimme teeplantaaseilla ja verryttelimme kipeitä jalkojamme. Mielestäni kaksi yötä oli hyvä aika - en olisi jaksanut lähteä aamuöisen rehkimisen jälkeen heti matkaan. Kaiken kaikkiaan Adam's Peak oli mieleenpainuvin kokemus Sri Lankan matkallamme - niin sanoi Mikko, kun kysyin ja itse olen samaa mieltä. Auringon nousu oli upea, vaikka sää olikin osittain pilvinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti