sunnuntai 3. tammikuuta 2016

#55 Matkustusvuosi 2015, jälkimmäinen puolivuotta

Vuoden 2015 kolmas matka oli Ruotsin risteily Helsingistä Tukholmaan. Päivä Tukholmassa kului vanhassa kaupungissa kierrellen ja myöhemmin Pidä Ruotsi siistinä -muumimukia metsästäen. Kommelluksitta ei selvitty, mutta mukit ehjänä selvittiin kuitenkin ajoissa laivaan, vaikka hetken näytti siltä, että yhtään ehjää mukia ei Suomeen saada tuotua ja laivastakin oli rahkeet myöhästyä! Kaikki tämä sähellys täysin selvinpäin, vaikka risteilyllä olimmekin!

Elokuussa pääsimme taas hyppäämään koneeseen:

Matkalla FrejusiinFrejus

Sillans La Cascade
Route des Cretes
Nizza


Eze

Nizza

Monaco

Nizza

Elokuussa vietimme viikon Ranskan Rivieralla, kolme yötä olimme Frejusin kaupungissa ja neljä Nizzassa. Upeita paikkoja ja mahtava ilmasto. Meillä oli kolme päivää auto käytössä, joten pääsimme myös liikkumaan sisämaahan päin ja ajoimme mm. upean Routes des Cretes -reitin. Tuolla ainakin tunteet nousivat pintaan kun välillä mutkikas, kapea vuoristotie sai apukuskin ihokarvat pystyyn, yhtään ei helpottanut korkean paikan kammoani. Mutta siitä selvittiin ja nähtiinpähän aivan huikeita maisemia! Nizza oli upea, se on varmaankin täydellinen kohde hyvää ruokaa, auringon ottoa ja shoppailua rakastavalle? Erityisesti, jos haluaa tutustua alueeseen, julkinen liikenne oli niin halpaa, että siitä ei ainakaan jäänyt kiinni retki Monacoon tai läheiseen Ezen keskiaikaiseen kaupunkiin. Lisäksi Norwegian lentää Nizzaan edullisesti suoraan Helsingistä, joten eikun ensi keväälle, toverit, lentoja buukkaamaan!

Stuttgart


Hotellin uima-allas

Metzingen (Outletcity)

Hotellimme, Steigenberger Graf Zeppelin

Stuttgart, Killesbergturm näkötorniEsslingen ;)


Mercedes museo ja maailman ensimmäinen moottoripyörä?

Tiina <3 mersut since 2007. Tämä malli taisi olla 60-luvun puolesta välistä.

Oma suosikkini!

Vuosi huipentui joulukuiseen Stuttgartin yllätysreissuun, joka siis paljastui minulle vasta lentokentällä. Lennot olivat Amsterdamin kautta ja hätäpäissäni luulin jo aluksi, että olemme menossa sinne, kunnes katsoin lentolippua ajatuksen kanssa. Tämä reissu muodostui ikimuistoiseksi monella tapaa, mainittakoon ainakin viidentähden hotelli, joka oli aivan upea meidän mittapuun mukaan! Spa, allas ja saunat kaksin kappalein, kuntosalikin oli hyvä ja muutenkin, sijainti mainio! Palvelu oli ensiluokkaista, aamiainen taivaallinen. Olin etukäteen sanonut Mikolle, etten halua viettää joulua missä tahansa, vaan hotellin täytyy olla viihtyisä ja hienompi, verrattuna mihin olemme tottuneet matkoillamme. Eihän meillä olisi ollut varaa tämän tasoiseen hotelliin, jos olisimme matkustaneet esimerkiksi Lontooseen.
Stuttgart yllätti muutenkin postitiivisesti, pidin kaupungista vaikka satuimme "rumimpaan" vuodenaikaan, kun puissa ei ole lehtiä, syksy on jo mennyt eikä kevätkään ole vielä tullut. Läheinen Esslingenin kylä oli hurmaava, ihana kävellä lähes autioilla kujilla 1600-luvun talojen keskellä. Outletkyläkin tuli koluttua ja ostinpa itselleni joululahjaksi pari laatumateriaali paitaa ja Hugo Bossin ihanan pehmeän villahuivin!

Kävimme siis kuudessa maassa vuonna 2015, tämä on minulle aika hieno saavutus. Näistä Yhdysvallat ja New York oli oma suosikkini, muita kohteita kuitenkaan vähättelemättä. Vuosi 2016 näyttää matkustuksen saralla hieman hiljaisemmalta; tämä vuosi starttaa reissurintamalla tammikuun puolessa välissä, lennämme kahdeksi viikoksi Sri Lankaan ja teemme saman tyyppisen kiertomatkan omatoimisesti, kuin Thaimaassa. Jotain sentään on vuodessa tapahtunut, rentoutta ja luottamusta itseeni, matkaseuraani ja suureen maailmaan. En ole tehnyt kovin tarkkaa suunnitelmaa Sri Lankaan, meillä on ensimmäisen yön majoitus tiedossa Colombosta ja suuntaamme sen jälkeen sisämaahan Nuwara Eliyaan. Tarkoitus on viettää loman loppupäästä 8-9 yötä etelän rannoilla surffaten ja aurinkoa ottaen!

Sri Lankan jälkeen joudumme todennäköisesti odottelemaan lähemmäs kesää, ennen kuin pääsemme seuraavan kerran ulkomaille. Vuoden 2016 kohde numero kaksi tulee todennäköisesti olemaan Venäjällä. Loppukesästä suuntaamme tyttöjen reissulle Puolaan! Siinä hiukankaan varmempaa tietoa, vuoden loppu onkin aivan avoinna. Meillä on kevättalvelle 2017 pidempi reissu haaveissa, joten ensi syksyn jälkeen voi olla matkustusrintamalla sinne saakka hiljaisempaa. Toivon, että tuo talven 2017 matka saadaan järjestettyä ja jos se onnistuu, se tulee olemaan huikea kokemus. Kerron toki lisää, kun tiedän enemmän - kaikki riippuu siitä, saammeko loman järjestettyä ja kerrytettyä riittävästi matkakassaa. Pysykää kuulolla ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti