perjantai 30. joulukuuta 2016

#68 Reissuvuosi 2016

Viimeiset päivät vuodesta 2016 ovat käsillä ja tässä vaiheessa on syytä kurkata olan yli ja miettiä hetki, missä sitä tulikaan reissattua. Luvassa on pian myös päivitetty lista (edellisen voit käydä tsekkaamassa täältä) haavematkakohteista, tammikuussa käydään hakemassa sille listalle ripaus inspiraatiota Matkamessuilta. Pidemmittä puheitta, mennään asiaan, tältä näytti tämän Pohjois-Karjalan tytön matkustusvuosi 2016:Vuosi starttasi 2 viikon mittaisella lomalla tammikuussa Sri Lankalle. Kiertelimme viikon Hill Country:ssa (#57 ja #58) ja toisen eteläisillä rannoilla (#60). Tämä aktiivinen loma sisälsi patikoitia ja surffausta - auringon palvonta jäi vähemmälle muttei se haitannut ollenkaan. Sri Lanka oli ihan erilaista Aasiaa Thaimaahan verrattuna, itse tykkäsin molemmista, mutta auringon palvojalle suosittelisin Thaimaan rantoja kun taas seikkailijalle Sri Lankaa! Ihmiset täällä olivat ystävällisiä ja iloisia, hinnat huomattavan edulliset. Lämmin suositus ja peukku Sri Lankalle.

Pääsiäisenä vuokrasimme mökin Ukko-Hallalta ja kävimme viettämässä siellä viiden päivän aktiiviloman, joka sisälsi niin suksilla kuin laudalla laskemista, lumikenkäilyä, hiihtoa ja kuntosaliakin. Suositella voi ainakin niille, joita ei niin kovin After Ski menot kiinnosta, paikka on pieni verrattuna moneen muuhun laskettelukeskukseen. Mukavan rauhallinen meno sopi meille ja rinteissä ei ollut ruuhkaa, joten ensikertaa lautaileva mahtui huoletta sekaan!

Juhannuksena teimme lisää kotimaan matkailua: yhden yön kestävän patikkareissun Pohjois-Karjalan Tuupovaarassa. Paimenpojan polku oli ihan mukava, varsinkin jos asut täällä päin ja saat kyydit järjestettyä; reitti ei ole rengasreitti. Kestoltaan se on yhden yön mittainen ja päivämatkojen pituudet olivat noin 15 ja 22 km. Me ihmiset kuin myös koirat tykkäsimme! Kotimaassa matkailimme myös jo aiemmin kesäkuussa kun vietimme pidennetyn viikonlopun Helsingissä. Saimme Joensuusta lennot hävyttömän halvalla (Finnairin lentopisteillä) joten maksoimme lähestulkoon vain hotellista. Mukavaa hengailua, kaupungin ihastelua ja herkuttelua mm. Tapas ruokafestareilla!

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu pyhitettiin tyttöjen reissulle Krakovaan. (#62) Shoppailimme, tutustuimme kaupunkiin, söimme hyvin ja kävimme myös keskitysleiri kierroksella. Paljon puhutteleva reissu, ei siis aivan kevyimmästä päästä - eikä takuulla tule ehkä ensimmäisenä mieleen tyttöjen viikonloppukohteeksi. Puolaan palaammekin Mikon kanssa todennäköisesti jo heti vuonna 2017!


Alkusyksyyn mahtui pari patikointi retkeä lähiseuduilla: tyttöjen päiväretki Kolvanan Uurolle ja Mikon kanssa kävimme Kolilla (#63) ruskasamoilulla sekä testaamassa telttailun merkeissä uudet makuupussimme toimiviksi.


Loka-marraskuussa matkailuvuosi huipentui kauan odotettuun Peruun, sekä Boliviaan, Chileen ja Meksikoon. Kirsikkana kakun päällä oli päivä Lontoossa! Perusta ja reissusta yleensäkin on tullut jo muutama postaus (#66 ja #67), mutta lisää on luvassa ja samoin kaikista muistakin kohteista tältä puolitoista kuukautta kestäneeltä matkaltamme. Tiivistettynä reissumme koostui patikoinnista, luonnosta nauttimisesta, snorklauksesta ja mahtuipa mukaan kaupunkilomailuakin.

Huikea reissuvuosi


Vaikka lentoon emme Helsinki-Vantaalta nousseetkaan kuin (minä) 3 ja (Mikko) 2 kertaa, oli siitä huolimma reissuvuotemme 2016 aivan mahtava! Vierailin itse yhteensä seitsemässä uudessa maassa - eli kaikki kohteet olivat uusia tuttavuuksia. Näimme aivan mielettömiä maisemia, tapasimme uskomattoman ystävällisiä ihmisiä ja ennen kaikkea suurimmaksi osaksi nautimme olostamme. Nyt kun miettii kaikki näitä matkoja jälkeenpäin, tunnen olevani etuoikeutettu kun minulla on mahdollisuus tähän kaikkeen. Enkä tarkoita vain rahallisesti, vaan myös terveyttäni ajatellen: pystyn näkemään sen kaiken, pystyn liikkumaan niissä paikoissa ja pystyn kuulemaan ne äänet. Olen aika kiitollinen, harmi ettei sitä tule sanottua useinkaan ääneen. Toivottavasti ensi vuosi tulee olemaan edes puoliksi yhtä huikea niin ulkomaan kuin kotimaankin reissujen osalta. Haaveissa on tsekata jokin Yhdysvaltojen lukemattomista kansallispuistoista alkukesästä ja ennen sitä suunnitamme pääsiäislomalle - mutta se tuleekin olemaan yllätyskohde, jonka minä saan suunnitella ja järjestää Mikon tietämättä! Näiden lisäksi muutama reissu on mietinnän alla, niistä lisää lähempänä. 

Hyvää Uutta Vuotta 2017, tehkää siitä huikea vuosi omalla tavallanne - oli se sitten matkustus tai mitä tahansa, kunhan teet sen intohimolla!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti