keskiviikko 9. syyskuuta 2015

#46 Ranskan Riviera, matkabudjetti

Excelin suurkuluttaja ilmoittautuu! Rakastan sitä ohjelmaa, se on niin kätevä ja helppokäyttöinen. Onnekseni saan käyttää sitä töissä lähes päivittäin ja tottakai kotonakin napsautan taulukot auki aina tilaisuuden tullen. Tietenkin Ranskasta palattuamme oli aika näppäillä kaikki kirjatut menot tuohon verrattomaan taulukkolaskentaohjelmaan.

Tässä hieman faktaa, jonka jälkeen lukuja on helpompi tulkita:
- Kävimme aamiaisella ainoastaan muutaman kerran. Meillä oli pussipuuroa ja kaupasta hedelmiä. Nizzan hotellissa oli vedenkeitin, joka helpotti elämäämme mm. puuron valmistuksessa ja kahvihampaan kolottaessa.
- Söimme ravintolassa 1-2 kertaa päivässä, enimmäkseen kahdesti. Hankimme muutamana päivänä lounasta hotellimme lähikaupasta. Muutenkin vierailimme kaupassa lähes joka, ostimme hedelmiä, patonkia ja jukurttia.
- Frejusissa (3 ensimmäistä päivää) ollessamme liikuimme autolla.
- Nizzassa (4 viimeistä päivää) ollessamme liikuimme bussilla, pyörällä ja ratikalla (sekä toki kävellen myös)
- Emme käyneet kahviloissa / jäätelöllä, kuin kolme kertaa koko reissulla.


Spar kaupan hedelmähyllyt <3


Alla kahden hengen päiväbudjetit:

Ruokailu ~75€/päivä
Liikkuminen paikasta toiseen ~15€/päivä 
 > Huom! Liikkuminen ei sisällä auton vuokraa (3 pv/ 197€ vakuutuksineen), sisältää bensat, bussi- ja raitiovaunutliput, polkypyörävuokrat.

Yks nälissään malttamattomana intialaisessa ravintolassa

Ruokailun voit hyvinkin jakaa kahdella, jos haluat saada yhden hengen päiväbudjetin, mutta liikkuminen on asia erikseen. Jos meitä olisi ollut autolastillinen (4-5 henkilöä), olisi toki tullut edullisemmaksi henkilöä kohden vuorata auto ja maksaa bensat sekä tietullimaksut. Siitä juolahtikin mieleeni: meille ei missään vaiheessa selvinnyt, millä perusteella hinnoittelu tapahtui moottoritiellä. Ajaessamme sisään moottoritielle, maksuautomaatti ilmoitti meille maksettavan rahasumman. Kannattaa siis varat kolikoita! Frejusista Nizzaan ajettaessa moottoritietä pitkin oli kaksi automaattia, joista meille koitui maksettavaa yhteensä 4,7 € (noin 65km matka, ajankohta oli keskiviikkoaamu). En sitten tiedä, määräytyykö maksu esimerkiksi viikonpäivän tai kellonajan mukaan.

Tämä maisema!

 Ajankohta: 2015, elokuu

 Mielestäni Ranskan Rivieralla oli hankalampi löytää edullisia ruokapaikkoja, kuin esimerkiksi New Yorkissa. Edullisin kolmen ruokalajin illallinen maksoi alle 15 €, mutta ruokaa ei voinut kehua, eikä tällaisia paikkoja edes sattunut tiellemme muita. Yleisesti ottaen kannattaa varautua maksamaan illallisesta juomineen ja jälkiruokineen kahdelta hengeltä 40-50€. Aamiainen kannattaa ostaa hotellilta tai käydä mieluummin vaikka kaupasta huoneeseen ruokaa - ne pari kertaa kun lähdimme aamiaiselle ravintolaan, eivät saaneet meitä vakuuttumaan. Joko emme osanneet oikein etsiä, meillä oli huono tuuri tai sitten asia on vaan niin, että ranskalaiset juovat espresson aamiaiseksi ja ehkä saattavat syödä croisantin (erityisesti ne suklaamurulliset oli herkkua!). Meikäläisen maha ei tällaisesta kuitenkaan täyty, joten Myllyn proteiinipussipuuro tuli enemmän kuin tarpeeseen tällä reissulla. Lähtöaamunamme söimme Nizzan hotellilla aamiaisen ja se oli ihan ok. Ei todellakaan sellainen, mihin suomalaisessa hotellissa on tottunut, mutta jotain sinnepäin: leipää, hedelmiä ja pannukakkuja, mysliä ja jugurttia.

Nizzan raitiovaunu

Nizzan seudulla liikkumisesta sen verran, että bussilla pääsee hyvin kätevästi Monacoon ja vielä siitä eteenkinpäin - hintaa vain 1,5 € suunta! Jos tiedät etukäteen, että ajelet Nizzassa useamman raitiovaunu- tai bussimatkan, niin osta ihmeessä 5 € maksava päivälippu. Lentokentältä pääset kätevästi kaupungin keskutaan Promenades de Anglaisia pitkin hintaan 6 €. Jos haluat pyöräillä nimenomaan kaupungissa, siniset pyörät ovat käteviä: kun olet maksanut päivävuokran, voit ottaa pyörän lainaan päivän aikana niin monesti, kuin haluat. Pyörä ei maksa mitään ensimmäiseltä puolelta tunnilta, eli me saatoimme esimerkiksi maksaa päivävuokran ja pyöräillä rannalta hotellille, aikaa kului reilu 5 minuuttia. Pyörät eivät välttämättä ole kovin hyvässä kunnossa, esimerkiksi minulle sattui sellainen kurjimus, jossa eivät vaihteet toimineet ja takarengas oli aivan kiero. Olin yhtä typerä kuin edellisetkin kyseisellä menopelillä polkeneet, enkä vienyt asiaa eteenpäin.

Rannalla aamujumpalla, tämän jälkeen ei paljon pelkkä
croisantti hymyilytä - kaurapuuroa sen olla pitää!

Tässä vielä kertauksena ennen matkaa kirjoittamastani postauksesta lainaus:

"Lennot maksoivat kuluineen noin 330€ kahdelta hengeltä. Lennämme Norwegianilla, lento on molempiin suuntiin suora.
Hotellit maksoivat yhteensä 540€. Valitsemamme hotellit olivat valikoiman halvimmasta päästä. Ne valikoituivat hinnan, sisustuksen (moderni) ja asiakasarvioiden perusteella. Halvemmallakin olisi päässyt, mutta halusimme tällä kertaa näin. Tuo hinta ei kuitenkaan ole kovin paha seitsemältä yöltä, joka maassa ja kaupungissa kun hintataso vaihtelee niin paljon ja Nizzassa hotellin vaikuttivat olevan enimmäkseen 100€ yöltä ja siitä ylöspän.
Auton vuokra kolmelle vuorokaudelle maksoi 197€."

Yöpymiselle tuli siis varsin mukavissa hotelleissa hintaa 77€/yö. Ei siis mitään edullista budjettimatkailua, mutta toisaalta selvisimme reilusti alle satasen yöltä. Hotellit olivat molemmat niin mainioita, että aion suositella niitä myöhemmin blogin puolella! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti