lauantai 17. lokakuuta 2015

#48 Viisi vinkkiä kohteesta Frejus

Ajankohta: 2015, elokuu

Ranska-aiheiset postaukset saavat jatkoa vielä muutamalla "Viisi vinkkiä"-teemalla. Otetaan ensin käsittelyyn Frejus, jossa vietimme lomaviikostamme kolme ensimmäistä yötä. Nämä vinkit sopivat hyvin autolla liikkuvalle henkilölle, en osaa sanoa mitään Frejusin julkisesta liikenteestä, sillä meillä oli auto vuokralla ja liikuimme sillä.

 1. Hotelli Hotel Club Vacanciel Port Frejus

Hotellimme oli oikein positiivinen yllätys. Vaikka huone oli pieni, se oli kuitenkin siisti ja siivottiin joka päivä. Sänky oli mukava ja yöllä saatiin nukuttua rauhassa - rauhallista oli. Pihalla oli uima-allas ja reilusti aurinkotuoleja. Hiekkaranta oli aivan kivenheiton päässä ja Frejusin satama myös. Ruokapaikkoja oli siis lähellä kymmenittäin - satama oli täynnä niitä. Kaiken hintaista löytyi, niin ohuemmalle kuin paksummallekin lompakolle. Auton parkkeeraus oli ilmaista, saimme auton parkkiin pihalle melkein joka kerta tai vähintään lähelle kadun varteen. Henkilökunta oli ystävällistä ja he puhuivat hyvin englantia.

Huone oli pieni, mutta siisti

Näkymä meidän ikkunasta

2. Rannat

Biitsi oli siisti ja plussaa Nizzaan verrattuna perus hiekkaranta. Lisäksi meidän hotelli oli aivan rannan läheisyydessä, joten jos olisimme viettäneet Frejusissa pidemmän aikaa, olisi ranta tullut varmasti ahkeraan käyttöön. Frejusissa on useita ilmaisia rantoja ja etelää kohti mentäessä oli mukavia, matalia biitsejä, joissa erityisesti lapsiperheet viettivät aikaa. Ranta, jolla kävimme ottamassa aurinkoa ja uimassa, oli nimeltään Plage Esclamandes. Paikalle pääsi kätevästi autolla - parkki maksu oli 3€/puoli päivää ja 4,5€/koko päivä. Ehkäpä tänne pääsisi kätevästi myös pyöräillen.


3. Vanha kaupunki

Frejusin vanha kaupunki oli viehättävä. Kävimme siellä kävelyllä kahtena iltana. Frejusin vanhassa kaupungissa kiertelyyn saimme kulumaan aikaa, vaikka kaupunginosta oli melko pieni. Seitsemän jälkeen illalla ravintolat alkavat kasata pöytiä pihalle ja kadut täyttyvät sekä turisteita, että paikallisista illalistajista. Niin pahaa ryysistä ei kuitenkaan ole, kuin Nizzassa, joten siihen verrattuna rauhassa saa olla. 

Ilta-auringosta nautiskelua Place Camille Formige aukiolla:
kuvassa näkyy Cathedrale Saint Leonce.4. Ravintola Les Micocouliers

Ehkäpä koko lomamme herkullisimman illallisen söimme tässä ravintolassa, joka sijaitsi Frejusin vanhan kaupungin ytimessa. Minä otin pizzaa, Mikko söi pastaa ja alla kuvassa jälkkärimme. Kaikki maistui super hyvälle ja olisin takuulla raahannut Mikon tänne toisenakin iltana, ellei meillä olisi ollut seuraavana päivänä lähtö Nizzan suunnalle.
5. Historialliset nähtävyydet

Luin vasta jälkeen päin, kun olimme jos varanneet hotellin Frejusista, että kaupunki on perustettu jo ennen ajanlaskun alkua. Mielipiteeni on, että näiden takia pelkästään ei kannata kaupunkiin suunnata (ilmeisesti näitä roomalaisrakennelmien raunioita on ympäri Ranskaa, Espanjaa ja Italiaa ja missälievielä), mutta käy ihmeessä ihmettelemässä ainakin akveduktin raunioita (alla kuvassa) ja osittain säilynyttä amfiteatteria. Meidän kohdalla kävi sen suhteen kehnosti, että teatterin raunioita oltiin kunnostamassa, emmekä pääseet ihastelemaan niitä edes tieltä käsin. Rauniot oli ympäröity aidalla - kannattaa tsekata (jos on niin noheva, että löytää tietoa) etukäteen, mitkä ovat pääsyajat alueelle. Minähän en tietenkään älynnyt ottaa aukioloajoista kuvaa muistoksi.


Parhaiten säilynyt akveduktin kaari, minkä näimme. Uskomatonta, miten
pari tuhatta vuotta sitten on touhuttu tällaisia ja näin helpotettu veden jakelua -
kyllä nykyihmisillä on helppoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti