sunnuntai 25. lokakuuta 2015

#49 Syksyinen Ruka

Palasin kuukauden tauon jälkeen tänne blogin puolelle ja sain vihdoin ja viimein kansiossa viimeistelyä odottaneen Frejus -postauksen julkaistua. Ollaan tässä kuukauden aikana ehditty käymään pikku reissu Rukalla ja seuraavat ulkomaan matkat on polkaistu alulle: joulun loman lennot varattu ja Venäjän viisumi vetämässä. Joulun reissustahan tällä tytöllä ei ole harmainta haisua, vähän jo jännittää! Tiedossa minulla on matkustuspäivät, muttei edes tarkkoja kellonaikoja. Ihan kuin muka haluaisin pilata hyvän yllätyksen kyttäämällä, minne lähtee mihinkin aikaan lentoja.. Venäjän viisumia saanen odotella vielä muutaman viikon ainakin, kunhan se tulee niin tehdään kyllä ehdottomasti pidennetty viikonloppureissu jonnekin sinne. Talven lämpölomasta ei ole vielä mitään muuta tietoa kuin 99% varmuudella kohde ja 50% varmuudella ajankohta. Reilun parin viikon loma saadaan järjestettyä, jos ymppäillään pääsiäisen kanssa samaan syssyyn. Infoa lissää luvassa kun ajankohta lähestyy ja suunnitelmia aletaan toteuttaa!

Nyt tämän kirjoituksen pääaiheeseen. Minun haaveeni Lapin ruskalomasta toteutui tänä syksynä - tosin ei me nyt ihan virallisesti Lapissa oltu, mutta lähellä ja Lapin puolellakin patikkareissulla käytiin. Lisäksi paras ruska oli tainnut olla viikkoa aiemmin, mutta tämäkään ei tunnelmaa latistanut! Oli aivan super ihanaa liikkua luonnossa, bongata poroja (tätä hehkutusta instagram seuraajani saivat tuta!), loikoilla mökillä tekemättä mitään ja ylipäätään saada totaalinen paussi työasioista (okei, meidän Ranskan lomasta ei ollut kuin kuukausi aikaa, mutta tämä tuli jokatapauksessa tarpeeseen).

Meidän reissu oli vain pidennetyn viikonlopun mittainen: saavuimme mökille (Ruka Neliö apartments, asunto 1, voin suositella) torstaina illalla ja meillä oli aikaa vaelluksille perjantai, lauantai ja sunnuntai. Sunnuntaina palasimme kotiin. Oli tarkoitus käydä perjantaina ja lauantaina sekä aamu-, että ilta patikalla, mutta Mikko oli flunssassa, joten käytiin vain yksi patikka päivässä. Pointsit hänelle, että lähti edes sille yhdelle, itse olisin varmaan siinä kunnossa jäänyt peiton alle villasukat jalassa juomaan vihreää teetä ja uinumaan. No mutta, nyt luvassa pieni kuvapläjäys puhelimestani, saanko esitellä, meidän ruskaretki Rukalla:

Lauantai, Pieni Karhunkierros

Lauantai, Pieni Karhunkierros

Meidän mökin läheltä lähti patikoitinreitti jota pitkit kävimme hipsimässä lauantaina
illalla. Istuimme luonnon ääniä kuunnellen nuotiopäikan ääressä ja olimme molemmat
aivan varmoja, että kuulimme ilveksen naukaisun metsästä. Mitään ei kuitenkaan
näkynyt. Tänä kesänä yksi ilves bongattu Pohjois-Karjalan metsässä, joten ei jäänyt
tällä kertaa niin paljon harmittamaan.

Kätkä, meidän keski-ikäinen rouva. Kätkä leikattiin (steriloitiin) kevät-talvella 2015
ja hänen hormooninsa menivät sen verran sekaisin, että koko kesä oltiin edellisen
talven turkissa ja sama meno jatkuu. Jospa ensi keväänä olisi karvan vaihto?  

Jossain siellä Rukan huipulla, meidän sessut porokoiramix Saaga ja porokoira Kätkä.

Sunnuntai, Valtavaaran huipulla. "Hieman" oli sumuista, ei paljon maisemia nähty.

Sunnuntai, ennen lähtöä kotiin kävimme kiertämässä
Rukalta lähtevän Valtavaaran huiputuksen ja sillä reissulla
näimme neljän poron lauman. Huippua niitä oli seurata
ja meidän porokoirat olivat tietysti intopinkeänä! :)

Tämä poro nähtiin matkalla Pienelle Karhunkierrokselle. Näimme
poroja teiden varsien lisäksi Pienellä Karhunkierroksella ja
Valtavaaran huiputuksella

Perjantai, Riisin Rietas Riisi-tunturilla Posiossa.

Perjantai, Riisin Rietas

Perjantai, Riisin Rietas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti