perjantai 20. lokakuuta 2017

#84 Arctic TreeHouse - unohtumaton yöpyminen käpylehmässä

Ajankohta: syyskuu 2017

ArcticTreeHouse2

Onko teille koskaan käynyt niin, että tekisi mieli palata jonnekin reissukohteeseen - ei vättämättä itse kohteen, vaan majoituksen takia? Minulle ei ole käynyt niin ennen syyskuista häämatkaamme. Nyt tilanne on toinen ja haaveilen viikonloppureissusta Rovaniemelle; tismalleen samoihin maisemiin, joissa olimme kuukausi takaperin vieläpä kahteen kertaan. Ihastuimme nimittäin ikihyviksi rovaniemeläiseen Arctic TreeHouse hotelliin ja sen ravintola Rakkaaseen, joten en voi olla jakamatta tätä iloa teidän kanssanne. Varasimme Lappiin menomatkalle yhden yön Bookingin kautta ja koska paikka teki meihin lähtemättömän vaikutuksen, palasimme kotimatkalla tänne vielä kahdeksi yöksi. Kyseessä on siis luksustason majoitusta tarjoava, Rovaniemellä sijaitseva 2016 loppuvuodesta avattu hotelli - ja millainen hotelli! Sviitit sijaitsevat jokainen omassa käpylehmästä inspiraationsa saaneessa laatikkotalossa. Koko seinän kokoisesta lasi-ikkunasta voi ihailla tähtitaivasta ja revontulia. Mekin näimme paluumatkalla viimeisenä iltana revontulitaivaan ja tuntuihan se upealta kun häämatkamme tuli päätökseen noin uskomattomissa puitteissa.


ArcticTreeHouse18

ArcticTreeHouse13

ArcticTreeHouse4

ArcticTreeHouse12

ArcticTreeHouse7

ArcticTreeHouse11

ArcticTreeHouse8


Hotellin vastaanotto ja ravintola sijaitsivat erillisessä rakennuksessa. Pakko sanoa, etten ole vielä missään tavannut näin ystävällistä henkilökuntaa kuin täällä. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä niin hotellin aulapalveluun, henkilökunta oli avuliasta ja hymyilevää, kuin ravintolan tarjoilijoihin. Kävimme nimittäin aamiasen lisäksi lähtöä edeltävänä iltana Rakas -ravintolassa nauttimassa drinkit ja syömässä - ruoka oli herkullista joten myös kokki ansaitsee kiitoksensa. Mielestäni myös aamiainen oli hyvä - ei valtavan runsas, mutta tarjolla oli joka aamu jotain erikoisempaa, hedelmiä löytyi monta sorttia ja leipävalikoima vaihteli. Mieleeni jäi erityisesti luomupuolukkamehu ja erilaiset tuorepuristetut mehut ja smoothiet!

Minulle jäi sellainen tunne, että hotelli on erityisesti suunnattu ulkomaalaisille turisteille. Itse mainostin paikkaa heti töihin palattuamme kollegoille - meillä on töissä lisäkseni vain miehiä joten saatoinpa mainita jotain sen suuntaista kuin "Jos todella haluatte hemmotella vaimoanne, viekää heidät tänne.." - saas nähdä, uskovatko! Henkilökunnan ystävällisyyden lisäksi pidimme tietenkin miljööstä; käpylehmän sisältä on ihana tuijotella taivasta sängyn pohjalta, joka tarjoili todella makeat yöunet. Itse viehätyin majoituksen sisustuksesta, vaalea petsattu puupinta ja seinän korkuinen ikkuna toimivat todella hyvin yhdessä! Tämä oli toden totta vastapainoa telttailulle, joka myöskin oli yksi majoitusmuoto häämatkallamme. Hotellin päärakennus, jossa ravintola ja aulapalvelu sijaitsivat, oli myös sisustukseltaan ihana ja erikoinen. Täälläkin pidin puupaneloinnista sisustuksessa, seinä ja katto jatkuivat yhtenäisenä, sekä upeasta avotakasta (josta ei valitettavasti tullut otettua kuvaa). 


ArcticTreeHouse17

ArcticTreeHouse16

ArcticTreeHouse14

ArcticTreeHouse5

ArcticTreeHouse15

ArcticTreeHouse10

ArcticTreeHouse3

ArcticTreeHouse1

Näiden kuvien katselu ei ainakaan lievittänyt "puutalokuumetta", piti ihan kipaista katsomaan missä hinnoissa majoitus on talvi aikaan. Näyttää bookingin varaus sivuston kautta siltä, että viikonloput ovat kysyttyjä ja hinta on meidän mittapuun mukaan korkea. Hinta näyttää vähintäänkin tuplaantuneen talvikaudelle siitä mitä me maksoimme - toki luminen ympäristö ja pimeät pakkasillat tuovat tähän oman mausteensa ja onhan talvi Lapin suunnalla sesonkiaikaa kun turistit saapuvat ihastelemaan Suomen upeaa lumen valtaamaa luontoa. Jos haluatte kuitenkin hemmotella itseänne ja rentoutua viimeisenpäälle kauniiksi sisustetussa majoituksessa, voin lämpimästi suositella. Ihanaa että Suomesta löytyy jotain tällaista!

15 kommenttia:

  1. Milloin olitte tuolla?

    Tein pikareissun autolla Jäämerelle kesäkuussa, ja mietin hetken tämän hotellin ja Rovaniemen keskustan Arctic Light Hotelin välillä kun Rovaniemellä piti yöpyä. Hintataso vei lopulta minut Rovaniemen keskustaan, ja tykkäsinkin Arctic Light Hotellista tosi paljon. Standardihuonekin oli upea, ja aamiainen yksi parhaista mitä olen hotelleissa ikinä saanut.https://johannasuomela.com/2017/07/31/jaamerelta-jaakarhun-syliin/

    Tuokin olisi kiva joskus käydä kokemassa, mielellään sellaisena yönä kun revontulet leiskuvat taivaalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olimme syyskuun puolenvälin molemmin puolin - Lappiin meno- ja sieltä tulomatkalla. Tuo Arctic Light Hotel oli kyllä meilläkin tullessa melkein jo varattuna mutta päädyimme kuitenkin tänne. Olen lukenut että siellä on todella hyvä aamiainen ja huoneetkin näyttävät ihanilta. Ei siis ilmeisesti huono valinta olisi ollut sekään ja toivon pääseväni sinne joskus yöpymään!

      Poista
  2. No oi, tässäpä soman näköistä majoitusta! Näyttää sellaiselta, jossa itsekin yöpyisin mielläni. Minulle tulee muuten usein Pohjois-Suomen majoituksista mieleen, että ne on suunnattu vain ja ainoastaan ulkomaisille turisteille. Tai niinhän ne tietty varmasti pääasiassa ovatkin, mutta olisi suotavaa, ettei meitä kotimaisia vieraitakaan ihan unohdettaisi! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä, kun yritin ennen matkaamme googlettaa paikkaa suomenkielellä, ei nettisivuilta löytynyt paljoakaan tietoa. Esimerkiksi tämä jo kertoo (jos hotellin sivusto on pääasiassa englanninkielellä), että hotelli on vahvasti ulkomaalaisille suunnattu. Ei minua varsinaisesti tuo haitannut ja saimme ehdottoman ensiluokkaista palvelua molemmilla oleskelukerroillamme. Ja nyt näyttää siltä, että suomenkielinen sivuston on työn alla kun kävin kurkkaamassa :)

      Poista
  3. Onpa ihanan oloinen paikka! Tuolla mieluusti majoittuisi itsekin. On kyllä hieman harmillista, jos jossakin paikassa tulee olo, että se on suunnattu lähinnä ulkomaalaisille asiakkaille. Kotimaan matkailu kunniaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua tuo ei varsinaisesti haitannut. Henkilökunta oli ihanan ystävällistä (näin ei omien kokemusteni mukaan Suomessa aina ole!) ja minulla on vahva epäilys siitä, että tällaista hotellia ei edes kannata rakentaa siinä toivossa että se saataisiin täytettyä suomalaisista turisteista. Meidät suomalaiset otettiin lämmöllä vastaan ja tämä tuntemus ulkomaalaisille suunnatusta palvelusta tuli lähinnä ensimmäistä kertaa paikkaa varatessa kun etsin siitä tietoa - nettisivut olivat englanniksi kattavat. Näyttää tällä hetkellä siltä että suomenkieliset sivut ovat heillä työn alla :)

      Poista
  4. Ihana! Täytyy painaa mieleen, ja viedä aussisiippa tuonne jollakin Suomen reissulla. Omasta näkökulmasta se ei ole välttämättä ollenkaan huono asia, että hotelli tuntuu olevan suunnattu ulkomaalaisille turisteille. Omien kokemuksien perusteella monet hotellit Suomessa voisi vähän enemmän ottaa huomioon ulkomaalaisia vieraita. Hyvä vaan, että Suomestakin alkaa löytymään enemmän ja enemmän tämmöisiä tasokkaita, persoonallisia paikkoja, jotka houkuttelee myös turisteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, ei tällaisia paikkoja varmasti edes kannataisi rakentaa pelkästään suomalaisten turistien varaan. Ehkäpä paikka on vielä sen verran tuore (vajaan vuoden ollut toiminnassa) että ovat halunneet panostaa alkuun ulkomailta tulevaan turismiin ja suomiturismi tulee askelen perässä :)

      Poista
  5. Onpa ihana :) Oon haaveillut vähän semmoisesta hemmoitteluviikonlopusta, mutta täältä Mikkelistä on vähän pitkä matka lähteä Lappiin vain viikonlopuksi :/ Tämän pidän kyllä kuitenkin mielessä, jos vaikka keväällä pääsisi sinne päin käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne kannattaa poiketa ainakin jos liikkuu Lapin suunnalla muutenkin :). Meiltäkin on kotoa matkaa 6-7h autolla joten on se aikamoinen ajomatka jos vain viikonloppureissulle ajattelee lähtevänsä.

      Poista
  6. Ihanan näköinen paikka! Aloin heti haaveilla, että kuinka ihanaa tuolla olisi olla talvella... Jos nyt joskus saisin kumppanini Suomeen muulloin kuin lumettomaan aikaan :D Hyvä tuuri kävi teillä, että näitte häämatkanne päätteeksi revontulia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on ihanan näköistä talvi aikaan, kyllä olisi kiva kokea sekin..! Revontulien suhteen kävi kyllä tuuri, olivat kyllä aasialaisturistitkin innoissaan meidän lisäksi :D

      Poista
  7. Ihanan näkönen paikka!!
    Näyttää kyllä luksus paikalle. Oliko minkä hintanen?!
    Jos tuonne päin eksyy niin voisin kyllä yöpyä tuolla! Todella kivan näköinen ja kuulonen paikka! Revontulet plussaa tietty :)
    Toi sänky näytti tosi ihanalle, siihen vaan hyppää löhöilee ja toi skumppa/punaviinilasi käteen ja ihailee tähtitaivasta (tai niitä revontulia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ensimmäinen yö (Lappiin mennessä) oli Bookingin kautta varattuna noin 160€ (se oli tarjous hinta). Taitaa olla hinta talviaikaan 400..500e yöltä ainakin bookingin mukaan. Oli kyllä tosi ihana paikka kaiken kaikkiaan! <3

      Poista
  8. Näyttää kotoisalta. Viimeksi Rovaniemellä ollessani ajattelin, että pitäisi käydä katsomassa paikkaa (majoituin muualla), mutten ehtinyt. Tuo majoitus näyttää kyllä sellaiselta, missä viihtyisin. Rakastan Arctic Light Hotelin aamiaista, mutta se majoitus sijainnin/näkymien ja muuten ei ehkä kuitenkaan ollut ihan suosikki (vaikka hyvä onkin). Sielläkin tuli suunnattu ulkomaalaisille -fiilis, vaikka ystävällisesti englanniksi passia kyseltiinkin :)

    VastaaPoista