tiistai 27. tammikuuta 2015

#19 Maistuva katkarapurisotto

Paluu reissulta ja arkeen totuttelu on sujunut meiltä ihan mallikkaasti - suurin piirtein muistan taas, kuinka ruokaa laitetaan (vaikka onnistuinkin tuossa viikonloppuna polttamaan pannukakut "pohjaan", Mikolla oli hitokseen hommaa puhdistaa se lettupannu!). Alkuviikon eväänä meillä oli ihan vaan kanaa, riisiä ja parsakaalia, ja heti tuli hieman ikävä Thaimaan makuja. Niinpä tartuin tuumasta toimeen ja tänään tekaisin seuraavan kahden päivän ruoat meille kahdelle seuraavan reseptin mukaan.



Ohje (4-5 annosta)

500 g kokonaisia katkarapuja
500 g kukkakaalia
250 g parsakaalia
1 iso suippopaprika
4-5 dl tummaa riisiä (vettä paketin ohjeen mukaan)
2 dl vettä
1 sitruuna
inkivääriä
valkosipulia

1. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko parsakaali, kukkakaali ja paprika, höyrystä pehmeiksi.
2. Raasta sitruunasta kuori. Raasta mielesi mukaan inkivääriä ja samoin oman maun mukaan valkosipulia (itse laitoin reilun peukalon pään kokoisen palan inkivääriä ja 3 valkosipulin kynttä). 
3. Laita 2 dl vettä laajalle paistinpannulle, lisää sitruunan ja inkiväärin raaste sekä silputtu valkosipuli. Kiehauta. Lisää riisit pannulle ja sekoita ne mausteveden kanssa kunnolla. Lisää vielä paprika, parsa- ja kukkakaali. Sekoita hyvin. 
4. Pese katkaravut ja poista niiltä kuoret ja pää (toki voit ostaa valmiiksi puhdistettuja, jos tämä osuus inhottaa). Lisää katkarapuja mielesi mukaan (meillä tuli n. 10-15 kpl / annos). Pilko vielä sitruuna joukkoon, niin voit puristaa siitä mehut ennen ruokailua.



Helpommalla pääset, jos ostat valmiiksi puhdistettuja katkarapuja. Itsepäädyin kuitenkin näihin.
Tästä tuli oikein maukas ja raikas - tosin tämän kokoiseen annokseen olisi minun makuun voinu olla inkivääriä enemmän. Tämä menisi ihan hyvin ilman katkarapujakin ruokana ja sekaan voi myös laittaa kananmunan tai kaksi. 

Ja näin on katkarapurisotto valmiina huomiselle lounaalle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti