tiistai 14. lokakuuta 2014

#1 Erilainen pannukakku

Eilen päätimme valmistaa mieheni kanssa pannukakkua uunissa - olen melko ahkera amerikkalaisten pannukakkujen valmistaja, eli meillä tämä herkku valmistuu yleensä pannulla (tulette varmasti saamaan jotain ohjeita tänne blogin puolelle, olen hurahtanut amerikkalaisten pannukakkujen "terveysversioihin").


Tämä herkku tehtiin yhteistyössä Mikon kanssa, hän etsi ohjeen ja sitä sitten sovellettiin. Hyvää tuli, tosin eihän se maultaan ole perus pannukakun kaltaista. Makua lisää toivat mustikat ja mansikat omasta pakastimesta. Mustikat keräsimme itse ja mansikat ostimme, meillä on iso pakastin lähestulkoon täynnä marjoja ja sieniä. Olen ihan hurahtanut Suomen metsän antimiin!



Ohje (yksi iso pellillinen):

3dl suklaan makuista heraproteiinijauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 rkl kaakaonibsejä
2 tl kardemummaa

8 munaa
3 isoa banaania
500 g maitorahkaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Hienonna kaakaonibsit (meillä käytetään tällä hetkellä Cocovin nibsejä) ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita tehosekoittimessa munat, rahka ja banaanit.
  4. Sekoita kuiva-aineet vähitellen rahka-banaani-muna-seokseen.
  5. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasossa noin 13 min.




Helppo ja nopea tehdä, jokainen voi makunsa mukaan muuttaa kaakao jauheen naturelliksi tms. Itse aion ensi kerralla kokeilla pienemmällä määrällä proteiinijauhetta. Tätä syötiin sitten eilen iltapalaksi ja tänään aamupalaksi ja koska olen itse sairaslomalla, aion syödä tätä tänään myös lounaaksi. Päälle vaan marjoja tai jos haluat imelyyttä lisää, niin siinä tapauksessa hillo on hyvä vaihtoehto. Eikun kokeilemaan ja kommentoimaan.

-Tiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti