lauantai 18. lokakuuta 2014

#5 Vähähiilihydraattinen pitsapohja

Pizzaperjantai!

Eilen meillä tehtiin pitkästä aikaa pitsaa ruuaksi. Noin puolivuotta sitten lähdin hakemaan erilaista pitsapohjaa, siitä perinteisestä jauhot-hiiva-vesi -pohjasta poikkeavaa. Tausta-ajatauksena oli päästä eroon vaaleista jauhoista. Lopulta reseptejä tutkittuani sain kehiteltyä oman reseptin, joka on pitkäti pysynyt koko ajan samanlaisena (minulla kun nuo ohjeet tuppaa matkan varrella välillä hieman muuttumaan). Tällä ohjeella olen siis pitsat nykyään tehnyt, eikä kertaakaan ole tullut mieleen että se olisi jotenkin huonompi / pahemman makuinen, kuin pelkkä jauhopohja:


Ohje (kaksi pellillistä):

750 g maitorahkaa
150 g juustoraastetta
4 kananmunaa
1 dl ruisleseitä
1dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa


Pohjan tarpeet - vain maitorahka puuttuu kuvasta.

Kaikki aineet sekaisin (luettelon mukaisessa järjestyksessä, toki voit sotkea kuivat aineet keskenään ja sitten vasta laittaa sekaan) ja levitä pohja lastalla kahdelle pellille. Esipaista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia - tai sen verran, että pinta ottaa hieman kellertävää väriä. Tämän jälkeen lisää tomaattimurska tai -pyree ja lisää mieleisesi täytteet. Paista pitsaa vielä samassa lämpötilassa n. 15 min.

Kolme purkkia pohjaan.
Taikina valmiina pellille levitystä varten.

Pohja pysyy hyvin kasassa kun se on kerran jäähtynyt. Tuoreena se voi hajota herkemmin.

Meillä pohja ja pitsat paistuivat tälläkertaa leivinuunissa - hyvää tuli sielläkin!

Tällä kertaa täytteiksi valikoituivat toiseen pitsaan tonnikala, salamisuikaleet, ananas ja jalapenot, toiseen jauheliha, ananas ja suolakurkut. Päälle vielä hieman juustoraasteetta ja herkut uuniin! Tästä riitti vieraalle tarjota ja itselle useammaksi päiväksi syömistä. Ja on hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti