perjantai 17. lokakuuta 2014

#4 Paras aamupala ikinä

Puuroa, chia-siemeniä ja tuoreita mansikoita

Tämä postaus on kaurapuurohehkutusta täynnä, joten jos tunnet jo nyt jotain nousevan kurkkuusi, on parempi että vaihdat sivua - tai sitten otat riskin, luet postauksen ja toivon mukaan kipaiset heti lähikauppaan kaurapuuron ostoon! Tässä postauksessa puhun puurosta, ja tarkoitan siis nimenomaan kaurapuuroa. Muut puurot ovat oma lukunsa ja niistäkin tulen varmasti tarinoimaan omia ajatuksiani. Meillä syödään pääsääntöisesti 4-viljan kaurapuuroa tai silloin tällöin Nallen Kuntokauraa. 

On aamupalaihmisiä ja niitä, jotka eivät voi yksinkertaisesti laittaa mitään suuhunsa parin tunnin sisällä heräämisestään. Itsehän olen aina lukeutunut aamupalaihmisiin - on aina tuntunut ruoka muutenkin maistuvan kellonajasta huolimatta. Nuorempana tyttösenä en voinut kuvitellakaan, että ostaisin puuroa ja tekisin sitä ihan vapaehtoisesti itselleni ennen koulunpenkille kampeutumista. Aamupalani koostui aina leivästä. Jotain tapahtui jossain vaiheessa, en osaa sanoa tarkkaa aikaa, mutta yhtäkkiä huomasin himoitsevani puuroa. Epäilen että tässä oli taustalla Mikko, mutta tarkkojen muistikuvien puuttuessa en voi sysätä syytä hänen niskoilleen.

Banaania ja nokare vadelmahilloa

Vielä vuosi takaperin ajattelin puuron olevan tylsää, eikä käynyt mielessäkään että siihen voisi sotkea jotain muuta kuin voi nokareen - korkeintaan mansikkakeittoa. Sitten aloin nähdä herkullisia puurokuvia netissä ja sekaan oli laitettu mitä "ihmeellisempiä" asioita - pähkinöitä, ei käynyt mielessäkään! Tai banaania, not. Aluksi pysyttelin ihan turvallisilla vesillä, keitin puuron ja iskin sekaan mustikoita ja hieman chia-siemeniä. Ajattelin että tämäpä on eksoottista. Jotenkin minulta puuttui mielikuvitus ruuanlaiton, -maustamisen ja puurovariaatioiden suhteen. Alleviivaan nyt, että minulla ei siis ollut mitään mielikuvitusta, koska nyttemmin olen tajunnut sen, ettei sitä kovin paljon ole tarvittu. Puuron kanssa sopivat niin marjat ja kuin hedelmät sekaisin, lopputulos on aina ollut maistuva. Laitan sekaan joko mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, karpaloa tai lakkoja. Hedelmistä suosikkini on banaani, myös mangoa, persikkaa, omenaa, kiiviä ja appelsiinia on kokeiltu meidän taloudessa. Meillä syödään kotitekoista hilloa ja vadelmahillo on oma suosikkini puuron sekaan. Myös pähkinät ja kaakaonibsit ovat eksyneet aamiaispuurooni.


Persikkaa, chia-siemeniä ja vadelmahilloa

Vielä en ole uskaltanut mennä sotkemaan raejuustoa ja puuroa keskenään. Jostain syystä minulla on sitä sekoitusta kohtaan ennakkoluuloja, joista en ehkä pääse eroon. Nyt meidän taloudessa on viimeiset viikot olleet hieman hiljaisempaa puurorintamalla ja olemme syöneet aamuisin mysliä ja mantelimaitoa (siinä toinen suosikki aamiaiseni). Seuraavan puurobuumin alkaessa aion käydä ostamassa pähkinävarastot täyteen ja kokeilla puuron maustamista pähkinärouheseoksella johon on sotkettu mausteita - ainakin kardemumma houkuttelee ajatustasolla. Myös puuron tekeminen mantelimaitoon tuntuisi houkuttavalta kokeilla.


Kiiviä ja mustikoita

Jos teillä on antaa jotain puurovinkkejä, niin kommentoikaa ihmeessa! Kommentteja saa muutenkin laittaa tulemaan, toivon myös että tämä teksti saisi edes yhden "puuro on tylsää" -tyypin havahtumaan ja kokeilemaan, olisiko hänestä sittenkin puuronsyöjäksi.


Pähkinöitä, banaania ja vadelmahilloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti