maanantai 20. lokakuuta 2014

#6 Reppureissaajan matkabudjetti Thaimaassa

Talvea kohti mennään hurjaa vauhtia (jeejee!), ja Thaimaan reppureissun järjestelyt on konkreettisesti laitettu alulle. Tänään jäljellä 72 päivää! Kuten jo aiemmin hehkutin, lennot Helsingistä Bangkokiin on ostettu ja nyt teimme hotellivarauksia viikonlopun aikana. Hua Hinista - jonne siis suuntaamme heti ensimmäisenä lentokentältä - varasimme hotellin 3 yöksi ja Bangkokista samoin 3 yöksi. Bangkokissa olemme siis lomamme viimeiset päivät. Suunnitelmana on siis matkustaa Bangkokista Krabille junalla tai bussilla ja tähän olemme varanneet aikaa noin 12-13 päivää. Siinä ajassa ehditään nähdä matkan varrella useampi paikka. Krabille ja läheisille saarille on varattu 5-6 päivää. Meidän tarkoitus matkustaa fiilispohjalta, jos joku paikka miellyttää, jäämme toiseksikin yöksi ja yritämme olla stressaamatta ja kiirehtimättä. Kaikkea ei kuitenkaan ehditä kolmessa viikossa näkemään joten ei hötkyillä vaan nautitaan olostamme.


Oon innoissani näistä siipikuvista, pakko räpsiä aina
tilaisuuden koittaessa!


Tässä postauksessa puhutaan kahden hengen matkabudjetista.

Matkabudjettia olemme sen verran miettineet, että varaamme yöpymisiin 630€ yhteensä kahdelta hengeltä. Meillä se tarkoittaa sitä, että keskimäärin yhdelle yölle jää hintaa 30€, minkä uskoisin olevan yläkanttiin. Tähän mennessä olemme käyttäneet tuosta summasta 230€, mikä taas tarkoittaa sitä, että olemme ylittäneet budjetin, sillä valmiiksi varatuille 6 yölle hintaa tuli noin 38€/yö. Varasimme Bangkokista tarkoituksella hieman hienomman hotellin, sillä viimeiset lomapäivät on mukava viettää "luksuksen" parissa -hotellissa on siisti uima-allas ja kuntosali, aamiaista oli hehkutettu ja huoneet olivat tilavia ja erittäin moderneja. Hua hinista varaamamme hotelli vaikutti kuvien perusteella myös hienolta, mutta hotelli on vasta viime vuonna valmistunut (vai perustettu?), eikä siitä löytynyt kuin yksi arvio, joten tämä ratkaisu vähän jännittää. Näiden kahden välillä pyrimme yöpymään vaatimattomammin ja edullisemmin. Aion pitää lomalla päiväkirjaa ja merkitä muistiin yöpymisiin ja kaikkeen muuhunkin kuluneet rahat, joten kotiin palattuamme voimme tarkistaa, pysyimmekö laisinkaan budjetissa ja minkä verran rahaa meni ruokailuun ym.

Koska ruoka on lukemani mukaan erittäin edullista varsinkin paikallisten suosimissa ravintoloissa ja katukeittiöissä, emme laske ruualle sen kummemmin ylärajaa, vaan pidämme ainoastaan kirjaa, paljonko rahaa menee. Riippuen siitä, kuuluuko majoitukseen aamiainen vai ei, uskoisin että 15-20€ meneen ruokailuun päivässä - jos emme käy syömässä hienommissa ravintoloissa. Minulla ei muutenkaan ole ollut tarkoituksena lähteä Thaimaahan asti syömään mäkkärin aterioita - ja koska (taas kerran) lukemani mukaan Thaimaalainen ruoka on erittäin hyvää, pyrimme nautiskelemaan sitä.

Muuhun, kuin ruokaan ja yöpymiseen, en usko matkan varrella kuluvan merkittäviä summia rahaa. Toki kansallispuistoihin tms. on mahdollisesti sisäänpääsymaksut, mutta jonkin verran aiheeseen perehtyneenä olen luonut sellaisen käsityksen, että omatoimisesti tutustumalla selviää melko edullisesti. Mikko harrastaa vapaasukellusta ja aikoo ottaa snorkkelin ja räpylät mukaan. Jos innostun, niin minulla on siis henkilökohtainen ohjaaja tähän hommaan ja vermeet voi varmaan ostaa edullisesti kohteesta. Voi olla, että ostamme jokaisesta kaupungista, jossa käymme, jonkun pienen muiston kotiin (magneetti todennäköisesti!) ja läheisille tuliaiset joko Krabin suunnalta tai Bangkokista, mutta muuten ostoksille ei matkan varrella ole tarvetta, ellei jotain häviä / varasteta. Lukemani perusteella suositellaan jättämään tavaraa kotiin ja hankkimaan kaikki edullisesti Thaimaasta. Itse aion ottaa kaiken tarpeelliseksi katsomani mukaan ja jos jotain unohtuu tai huomaan jotain tarvitsevani, niin siinä tapauksessa löydän varmasti tarvitsemani paikanpäältä. Ainoan poikkeuksen teen pyyhkeen suhteen, sitä en välttämättä kanna mukanani Thaimaahan, vaan ostan sieltä. Ostoksia aion tehdä sitten enemmälti Bangkokissa ja shoppailuun varataan ainakin yksi kokonainen päivä, mahdollisesti enemmänkin, jos tuntuu, että aika loppui kesken! 

Olen siis laskeskellut ja pähkäillyt, että 30€ päivässä riittäisi yhdeltä hengeltä ruokaan, liikkumisiin, pikku ostoksiin ja mahdollisiin pääsylippuihin. On huomioitava, että emme tarvitse taksi / bussia / junaa / venettä tms. joka päivä, Tällöin meidän matkabudjetti on 60€ (~2490 bahtia) päivässä, minkä tosiaankin toivon olevan yläkanttiin! Tähän eivät sisälly lennot. Miltä tämä kuulostaa, onko kokemuksia? Sisältää siis kahdelta hengeltä majoituksen, ruuat, matkustukset kaupungeissa ja kaupunkien välillä, nähtävyyksien sisäänpääsyliput ja pienet ostokset, sekä hieronnat ynnä muut hoidot. Tähän tulee siis päälle vielä Bangkokin shoppailut - tietysti mitä säästeliäämmin eletään matkan varrella, sitä parempi. Uskon ja toivon että budjetti alitetaan, mutta hyvä se on varautua.

Vielä on buukattava lennot Joensuusta Helsinkiin ja ajattelin varata myös Krabi - Bangkok välisen lennon etukäteen. Olisin mieluummin matkustanut Joensuu - Helsinkin välin junalla, mutta VR on hinnoitellut niin hienosti, että kahdelta hengeltä lentäminen on yli 100€ edullisempaa.

Toivottavasti tästä on jollekin matkansuunnittelijalle hyötyä ja apua reppureissun matkabudjetin suunnittelussa. Luin jostain, että Thaimaassa pärjäisi 25€ päiväbudjetilla, joten jos siihen on uskominen, niin meillä ei pitäisi tulla tiukkaa rahan kanssa - kunhan vaan pidetään luottokortit tallessa ;).


Ihana valo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti