keskiviikko 15. lokakuuta 2014

#2 Shoppailu Berliinissä


Berliini yläilmoista
Ajankohta: 2014, heinäkuu

Heinäkuussa 2014 matkustimme Berliiniin vajaaksi viikoksi, ja ajattelin jakaa kokemuksiani kaupungista teidän kanssanne. Ensimmäinen Berliini postaukseni keskittyy omiin kokemuksiini shoppailun saralla - olen kova tyttö kuluttamaan kun sille päälle satun ja uskon että vain laittamalla rahan kiertämään saadaan tämä lama selätettyä! 
Kerrottakoon sen verran, että olen käynyt jo aiemmin Berliinissä vuonna 2009, mutta sillä reissulla en paljon muuhun ehtinyt keskittyä, kuin sukulointiin ja shoppailuun (yeah, mutta se olikin vain kolmen päivän reissu). Vaikka minulla asuu Berliinissä sukulaisia, olen molemmilla kerroilla yöpynyt hotelleissa. Omat kokemukseni hotellien suhteen painottuvat Länsi-Berliinin puolelle. Olen molemmilla kerroilla ollut aivan Länsi-Berliinin kuuluisan ostoskadun Kurfürstendammin kupeessa yötä. Jos et käy hotellissa kuin kääntymässä, syöt aamiaisesi muualla etkä aseta huoneellesi korkeaa vaatimustasoa, voin lämpimästi suositella viimeisintä yöpaikkaamme:

Hotel Berolina an der Gedaechtniskirche
Rankestraße 35
10789 Berlin


Huoneesta en ottanut kuvia, mutta hotellin Internet sivuilta saa hyvin totuudenmukaisen kuvan paikasta. Huoneemme oli siisti ja hotellin henkilökunta erittäin ystävällistä. Lisäksi huoneemme ikkunat olivat sisäpihalle päin, joten liikenteen melu ei kuulunut ja saimme rauhassa nukkua yöaikaan. Hintakaan ei päätä huimannut, olimme paikalla 5 yötä ja hintaa kertyi noin 250€. Hinta/laatu -suhde oli siis mielestäni kohdillaan ja lisäksi meidän ei tarvinnut käyttää koko reissumme aikana kertaakaan taksia, sillä lentokenttäbussi pysähtyi lähellä ja U-Bahn pysäkki oli myös aivan muutaman minuutin kävelyn päässä. Olimme käyntännössä katsoen aivan Länsi-Berliinin ytimessä - ainakin jos mittarina toimivat ostospaikat ja ravintolat. Jo ensimmäisellä Berliinin matkallani hullaannuin tarjonnan paljoudesta, eihän tällainen Pohjois-Karjalan tyttö muuta voi, jos hänet isketään keskelle miljoonakaupungin kuuminta ostoskatua. Kurfürstendammia voisi siis suositella varsinkin shoppaaville matkustajille - vietä täällä ainakin yksi päivä tai yövy koko lomasi jollai Ku´Damilta haarautuvalla kadulla, niin ehdit tutustua tarjontaan useampana päivänä.

Salaattia Itä-Berliinin puolella. 

Itsen en tällä kertaa keskittynyt Ku´Damin tarjontaan muutoin kuin lähtöpäivää edeltävänä iltapäivänä. Kävimme pyörähtämässä Manner-Euroopan suurimmassa tavaratalossa KaDeWe:ssä (joka sekin sijaitsi aivan hotellimme lähellä) ja Karstadt nimisessä tavaratalossa (tämäkin aivan siinä lähellä). Molemmat olivat niin suuria, että aikaa olisi voinut varata vaikka päivä per tavaratalo, mutta kipitimme ne vain pikaisesti läpi. KaDeWe:stä tarttui mukaan ylimmän kerroksen ruokaosastolta suklaata sekä itselle, että tuliaisiksi. Ja voi hyvä tavaton sitä ruuan määrää; on juustoja, on makkaraa, purkkia ja purnukkaa, viiniä ja suklaata ja ja ja... Suosittelen, jos menette käymään, niin varatkaa tälle kerrokselle aikaanne niin, että teillä ei ole kiire minnekään. Jos vertaillaan kaiken kaikkiaan näitä kahta tavarataloa, niin Karstadtista hinnoiltaan edullisempaa tavaraa. Tosin molemmissa tavarataloissa on tuotteita, merkkejä ja hintoja laidasta laitaan. 

Lämpimästi suosittelen shoppailijaa suuntaamaan erääseen outlet myymälään - tai voisiko jopa puhua pienestä kauppakylästä. Kyseinen liike on Designer Outlet Berlin (Alter Spandauer Weg 1, 14641 Wustermark OT Elstal), ja Internet sivuilta löytyy mm. ohjeet kuinka paikan päälle pääsee julkisella liikenteellä. Matkan kestoksi ilmoitetaan 30 min Berliinistä. Olin aiemmin käynyt Designer Outlet Hampurissa ja tottahan toki piti Berliinissä varata yksi päivä tälle ihanuudelle. 

Designer Outlet Berlin pääsisäänkäynti

Paikka on aivan fantastinen merkkivaatteiden shoppailuun. Suosittelen lämpimästi varaamaan yhden päivän lomastasi tälle shoppailuparatiisille, jos se vain suinkin aikataulun puolesta on mahdollista. Itse olen Designer Outletissa käydessäni shoppaillut edullisesti mm. urheiluvaatteita ja kenkiä sekä hankkinut ensimmäisen aidon nahkalaukkuni Michael Korsilta. Alennukset ovat noin 30-70% ja kirjautumalla Internet sivuilla saat lisäksi -10% alennuskuponkeja, joita voit käyttää valitsemiisi ostoksiin. Suosittelen tutustumaan etukäteen ja hankkiutumaan paikalle!

Berliner Weisse, olutta berliiniläisittäin. Sekaan laitetaan makusiirappia (vadelma- tai tuoksumatarasiirappia).

Tulevaisuudessa tulen todennäköisesti matkustamaan Berliiniin vielä useammankin kerran. Pääasiassa haluan matkustaa uusiin paikkoihin ja kaupunkeihin, mutta Berliini on tässä tapauksessa poikkeus ja sinne palaan! Ensi kerralla aion yöpyä Itä-Berliinin puolella ja jos varaan ostoksille aikaa, tutustun Itä-Berliinin tarjontaan. Lisäksi minua kiinnostaisi löytää Berliinistä pieniä putiikkeja ja paikallisien suunnitelijoiden liikkeitä (tähän meillä olisi ollut mahdollisuus viimeksi, mutta valitettavasti aikaa oli rajallisesti). 

Shoppailun lisäksi käytimme aikaamme tutustumalla Berliinin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, näistä kerron omassa postauksessa.

Oliko tämä postaus hyödyllinen? Kommentoi ja kerro omat vinkkisi Berliinissä shoppailuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti