keskiviikko 23. joulukuuta 2015

#53 Stuttgartin joulumarkkinat

Ajankohta: 2015, joulukuu

Vuonna 2015 suunnistimme Mikon kanssa ulkomaille joulun viettoon. Uutta, jännittävää ja ehkäpä kerran elämässä –tyyppistä. Suomessa aina joulun viettäneenä tuli mieleen, että jotain uutta olisikin kiva kokeilla, joten miksipä ei? Monet ovat aiheesta sitä mieltä, että ”ei ikinä, joulu ollaan Suomessa ja piste”, mutta minä innostuin heti kun ajatus heitettiin ilmoille. Päätimme kaiken lisäksi toteuttaa tämän reissun siten, etten minulla ollut osaa eikä arpaa järjestelyjen suhteen. Aina niin innokkaana lomaohjelman kokoajana jouduin olemaan täysin toimettomana ja kaiken lisäksi minulla ei ollut hajuakaan, minne olemme matkalla! Helsinki-Vantaalla se sitten paljastui, tosin  suuntasimme Amsterdamiin lähtevän lennon portille ja minähän ehdin jo matkustaa mielessäni sinne. Sitten lippua ensihätiköinnin jälkeen tarkemmin katsottuani minulle selvisi, että jotain ”eksoottisempaa” on luvassa; Stuttgart! Kukapa olisi arvannut?



Maanantaina saavuimme illalla hotellille ja lähdimme aivan kulman takana oleville markkinoille aistimaan tunnelmaa. Ja sitähän tottavie piisaa! Saksalaisilla on niin erilainen suhtautuminen alkoholiin meidän koto-Suomeen verrattuna. Ihmiset iloinen puna poskillaan vaeltelivat hehkuviini mukit käsissään valtavalla markkina-alueella. Kojut on koristeltu mitä upeammilla jouluasetelmilla. Täältä voit löytää mitä vaan, jos se liittyy jouluun; takuu varma mesta joulufriikeille! Kauniita käsinmaalattuja kynttiläkippoja, kuusenkoristeita, erilaisia tonttukoristeita, kortteja, käsitöitä, suklaata, leluja, kynttilöitä, pitsiliinoja…


Hehkuviinikoju vielä aamulla kymmeneltä tyhjillään


Tunnelma on mahtava, ilman viiniäkin. Mutta sitä on maistettava. Se on kuin glögi, muttei kuitenkaan. Me otimme sitä punaisena, tottakai. Markkinat ovat valtavat: kun luulet tulleesi viimeiselle kojulle, huomaatkin, että niitä on lisää kulman takana. Valehtelisinko, jos sanoisin, että satoja. Hehkuviinin lisäksi sinun on maistettava suklaassa dipattuja hedelmiä. Itse otin banaani-mansikka vartaan ja Mikko kokonaisen banaanin. Sillä saat makean nälän taltutettua! Ihmiset syövät vaikka mitä kummallisuuksia, yksikin ruoka-annos (?) näytti ohuelta kakkupohjalta, jonka päällä oli kermavaahtoa, juustoraastetta ja paprikamaustetta – en tosiaan tiedä, olivatko raaka-aineet luettelemiani, mutta sitä se näytti. Kuitenkin, yritin vangita tunnelmaa edes hitusen näihin kuviin, joten täältä niitä piisaa, olkaa hyvät!



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti