lauantai 1. marraskuuta 2014

#10 Sitrusyrttipasta

Tänään teimme lounaaksi yhtä suosikki pasta herkkuani - sitrusyrttipastaa. Tämä on ehdottoman helppo ja nopea valmistaa, ja useimmilta varmaan tarvittavat aineetkin löytyvät kaapista ilman erillistä kauppareissua. Me olemme käyttäneet tämän kastikkeen kanssa tagliatelle nauhapastaa, mutta mielestäni yhtä hyvin esimerkiksi farfalle pastakin käy.


Näillä pääsee alkuun

Ohje (kahden hengen annos):

1 dl oliiviöljyä
1 sitruuna
1 tl suolaa
parmesanjuustoa
3 tl basilikaa
1 tl minttua
3 valkosipulin kynttä

3 tagliatelle pastakääröä (onko tuo sana..?) per nenä

Sekaisin vaan kaikki aineet, sitruunan mehut puristetaan joukkoon (kuvassa sitruunamehupurkki, en kuitenkaan lisännyt sitä) ja halutessaan voi raastaa sekaan myös sitruunan kuorta. Koska meillä ei ollut tuoretta basilikaa, käytimme kuivattua mautepurkista. Jos olen tehnyt pastakastikkeen tuoreesta basilikasta, olen laittanut kaupan basilika ruukusta melkein kaikki lehdet mukaan - hienonna vaan ne pieneksi silpuksi. Valkosipuli lienee sellainen ainesosa tässä pastassa, mikä ei kaikkia miellytä, mutta jos päädyt laittamaan sitä kastikkeeseen, silppua se huolella pieneksi. Lisää myös raastettu juusto sekaan - juustoraastetta saa olla ainakin kourallinen ellei jopa kaksi. Koristeeksi sopii mm. oliivit, rucola tai kirsikkatomaatit ja päälle vielä hieman juustoraastetta.


Valmista kastiketta - vain pasta puuttuu.

Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja tarjoile heti. Meillä oli tänään erittäin valkosipulipainotteinen pasta, sillä laitoin koristeeksi valkosipulitäytteisiä oliiveja - makukin oli sen mukainen. 

Tärkeimmät tuoreet ainekset - enää puuttui basilika tuoreena ja
pastakastikkeesta olisi tullut täydellistä!

Herkuttelemaan, yksinkertaisesti helppoa ja hyvää!

Itse innostuin tästä pastasta syötyäni sitä joskus Marttinassa lounaaksi. Pakko oli kokeilla kotona ja olen jäänyt totaalisen koukkuun - toisinaan tulee sitrusyrttipastahimo ja sitten sitä onko tehtävä heti pikimmiten. Herkuttelu linjalla jatkuu seuraavakin postaus - luvassa hieman etukäteen jouluherkkujen hypetystä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti