lauantai 13. kesäkuuta 2015

#37 Matkasuunnitelmia ja reppureissailu haaveita

Täällä alkaa olla seuraavan puolen vuoden reissusuunnitelmat lukkoon lyötyjä. Pari viikkoa ja meillä alkaa kahden viikon mittainen kesäloma. Suunnitelmia edes takaisin vatkatessamme (korjataan, minä taisin olla se, joka niitä sumpli edestakaisin), päädyimme varaamaan 40h risteilyn Tukholmaan. Itse en ole koskaan käynyt Ruotsissa - eikä ole kuulemma Mikkokaan. Ollaan siis Tukholman ekakertalaisia. Aikaa on jotain 7h tai sinnepäin, joten ajattelimme käydä kävelyllä jossain (Vanhassa kaupungissa?) ja kahvittelemassa / ruokailemassa kevyesti. Minulla on yksi ainoa ostossuunnitelma ja se on "Ruotsi-muumimuki", tämä vaaleanpunainen supersöpö ruotsinsiistinäpitomuki. Muuten aion hankkia aineetonta iloa itselleni nauttimalla kesäisestä Tukholmasta. Kamerakourassa ja hymy huulilla! En tiedä, miten Tukholmassa ovat kaupat auki kesäsunnuntaisin, mutta eipä meillä ollut tällä reissulla tarkoituskaan shoppailla - nautiskella vain vieraasta kaupungista! Tuo tosin on selvitettävä etukäteen, mistä niitä mukeja saa muualta, kuin laivalta.

Muumifani ilmoittautuu!


Toinen matka, jonka olemme varanneet - tarkemmin lennot - sijoittuu elokuun loppuun ja Ranskan Rivieralle. Lennämme Nizzaan ja aiomme ottaa aurinkoa, käydä Monacossa, patikoida ja syödä hirmuisen hyvin. Muu onkin sitten avoinna. Todennäköisesti hankimme yöpaikan Nizzasta (jossain vaiheessa harkitsin myös Cannesia), mutta varmaa ei vielä ole, varaammeko hotellin vai huoneiston Airbnb:n kautta.

Tämä Ranskan reissu tuli kuin varkain kuvioihin. Alun perin suunnittelimme matkaa kesälle lomamme ajalle. Sitten muutimme suunnitelmaa viikon reissusta viikonloppumatkaan ja nyt lopulta päädyimme varaamaan kaksi yötä kestävän risteilyn. Sitten aloin haaveilla myöhemmin syksyllä tapahtuvasta rantalomasta ja lehtohintoja tiirailtuani (vertailussa noin 10 Euroopan kohdetta), bongasin edulliset Norwegianin lennot Nizzaan ja se oli siinä. Juuri sopivaan aikaan ja lentoajatkin todella järkevät. Lisäksi Nizzassa viehättää pelkän rantalomailun sijaan (lukemani mukaan) hyvä ruoka, kaunis ja viehättävä kaupunki ja lyhyen matkan päässä sijaitsevat lukemattomat päiväretkimahdollisuudet. Ajattelin käydä hakemassa (taas kerran) kirjastosta kasan Nizza tietoa, sillä mielestäni netistä löytyy laihanlaisesti vinkkejä kaupunkiin matkustaville. Muutamia blogikirjoituksia olen lukenut, mutta niissä on kerrottu päiväretkistä Monacoon ja Cannesiin. Ja me kun haluaisimme muuallekin. Toivottavasti vanha kunnon kirjasto auttaa tässä asiassa. En osaa ranskaa, joten ranskan kielisiltä nettisivuilta minun on turha etsiä mitään tietoa ja vaikka englanninkielen ymmärrys on huimasti parantunut viime vuosien aikana, olen siitä huolimatta kovin laiska googlettamaan englanniksi.

Thaimaa, Koh Lanta, fiilistelyä!

Näiden kahden ulkomaanmatkan lisäksi meillä on ollut jo pidempään mielessä joulun vietto ulkomailla - jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, matka toteutuu tänävuonna. Kohteen päättää Mikko ja minulle se selvinnee viimeistään lentokentällä? Jännää! Olen myös laskeskellut, että lomamme riittäisivät parin viikon mittaiseen kaukolomaan, jonne suuntaisimme mahdollisuuksien mukaan pääsiäisenaikoihin tai aiemmin. Olemme pyöritelleet huulilla mm. Sri Lankaa, Filippiinejä, Kap Verdeä ja Madagasgaria/Mauritiusta. Ehkä tutustun kohteisiin pikkuhiljaa ja teen Mikolle Powerpoint esityksen! Määränpäähän vaikuttaa eniten lentojen hinta ja kohteen majoittumismahdollisuudet/majoittumisen hintataso. Innostuin jo esimerkiksi Malediiveistä, mutta googletettuani sen, totesin, että meillä ei ole vara matkustaa paikkaan jossa on "korkea hintataso". Minua kiehtoisi reppureissu Sri Lankassa, Mikko heitti ilmoille Kap Verden. Katsellaan, sinne on vielä niin pitkä aika!

Koh Lanta, vanhaa kaupunkia

Tässä viime tammikuun Thaimaan lomaa muistellessani minulle on iskenyt taas voimakas kaukokaipuu. Se on ollut tuon loman jälkeen erilaista. Ennen se oli  vain matkakuumetta, jännitystä ja innostusta. Toki se on sitä edelleenkin, mutta mukaan on tullut jotain muuta. En oikein osaa selittää, mutta kaipaan jonnekin kauas niin voimakkaasti, että ihan käy ahdistamaan kun en voi tuosta vain lähteä. Olen myös hieman turhautunut tajuttuani, että maailmassa on OIKEASTI niin paljon nähtävää ja mitä ihmeellisempiä paikkoja - eikä minulla mitenkään riitä aikaa, voimaa eikä rahaa käydä niissä kaikissa. Enhän ole edes ennen ajatellut tällaista. Aiemmin minun elämäni pyöri hevosharrastuksen ja ystävien kanssa hengailun ympärillä. Ystävistä yksi jos toinenkin on jäänyt kuvioista parin vuoden aikana pois. Siitä huolimatta viime aikoina asioita pohdiskeltuani, en koe menettäneeni mitään. Se on normaalia elämän kulkua. Tiet erkanevat toisten kanssa ja toisten kanssa ne jatkuvat, tulee uusia teitä jotka yhdistyvät. Minulla on kyllä käynyt niin hyvä lykky ja onni, kun olemme Mikon kanssa yhdessä ja meillä löytyy yhteisiä intohimonkohteita - kuten matkustelu. Kaiken lisäksi se homma on ainakin tähän asti sujunut meiltä paremmin kuin hyvin!

Oikeasti, nämä kuvat eivät kerro edes puolta totuutta. Mitä muuta ihminen
voi toivoakuin rauhallista rantaa, riippukeinua ja merenkohinaa? Pistä silmät
kiinni ja kuvittele se! 

Vielä runoiluni lopuksi, jos teillä on heittää tähän väliin rentoa ravintolavinkkiä Tukholmasta, joka ei ole hintatasoltaan kovin kallis (sanotaanko vaikkapa Suomen Amarillon hintojen kanssa samaa luokkaa), vinkatkaa! Minne kannattaisi Tukholmassa suunnata, jos haluaa ihastella kauniita kaupunkimaisemia? Ja Nizzan vinkitkin otetaan ilomielin vastaan! Mitä vaan vinkkiä tulee mieleen - ruokailu, majoitus, rannat, liikkuminen jne. Olisin super iloinen tästä!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti