perjantai 26. tammikuuta 2018

#86 - New York joulukuussa

Ajankohta: 2017 joulukuu

Joulu oli ja meni, vuosikin vaihtui ja tammikuu on jo kääntymässä helmikuuksi - mutta aion siitä huolimatta vähän fiilistellä jouluista New Yorkia. Se oli omalla bucket listallani ja vihdoin se toteutui kun vietimme viime joulukuun ensimmäisen viikon tuossa suosikkikaupungissamme. Jos jossain, niin New Yorkissa pääsee todella joulufiilikseen ja tilanne meinasi mennä välillä överin puolelle. Vaikka emme saaneetkaan kokea kovin paljon toivottua lumisadetta, saimme kuitenkin hyvää mieltä ja energiaa! Toki tuo joulutunnelma suurkaupungin sykkeestä vaihtui varsinaisen joulun koittaessa pikkukylän rauhaan ja iloiset joululaulut pesinteisiin suomalaisiin surumielisiin veisuihin - mutta sainpahan ainakin kerran elämässäni kokea nuo upeat koristelut ja sen tunnelman.

Tätä kaikkea sen omin silmin koettuna oli, New York joulukuussa...

...tonttulakkeihin ja punaisiin nuttuihin pukeutuneita ihmisiä
...alati kaupoissa, kahviloissa ja kaduilla soivia joululauluja
...auringossa kylpeviä pilvenpiirtäjiä ja suloisia kadunkulmia


kadunkulma

katukuva2

katukuva3

katumaisema3

rooseveltisland3

rooseveltisland4

aurinko


...piparin tuoksuisia latteja
...psykedeelisesti välkkyviä jouluvaloja niin Manhattanilla kuin Dyker Heightsissä
...ostoskeskuksissa tungeksivia ihmismassoja


jouluvalot1

jouluvalot2

jouluvalot3

jouluvalot4


...kirkkaita auringonnousuja
...hyytäviä auringonlaskuja


rooseveltisland1

rooseveltisland2

topoftherock3

topoftherock7

...kaakaomuki kädessä kadulla kulkevia paikallisia
...joululle maistuvia milkshakeja
...tyylikkäästi koristeltuja julkisia rakennuksia - kuten Grand Central Terminal


grandcentral5

grandcentral2

grandcentral3

grandcentral4

grandcentral1

...Papyruksen supersuloisia joulukortteja (!!)
...tuhansin valoin koristeltuja joulukuusia
...luistinradoilla iloittelevia hymynaamoja
...joulutorien pikkuisia kojuja


rockefellerkuusi1

rockefellerluistinrata

saksfifthavenue

soittajat

centralparkrink

markkinakoju

markkinatraaka


Voihan New York, olitpas taas niin ihana. Monta upeaa kokemusta, monta super herkullista hampurilaista ja lukemattomia Manhattanin kaduilla tallattuja askelia rikkaampana voin taas kerran vailla oman tunnon pistoa luvata, että vielä me palataan! Tässä tarinassa ei tainnut olla päätä taikka häntää, mutta pointti lienee selvä; New York on aina hyvä idea ja erityisen hyvältä idealta se tuntui joulun aikaan. Näiden onnellisuusmuistojen myötä toivotan hyvää alkavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Ihana jouluinen New York! Olen olut kaupungissa vain kesällä, joten jouluinen tai luminen New York olisi kiva nähdä. Lumeton maisema ei näytä yhtään jouluiselta, mutta onneksi sitä on kompensoitu runsailla valoilla. Oon viettänyt yhden joulun Jenkeissä ja muistan kun kierrettiin autolla ihan tarkoituksella eri asuinalueita ja ihmeteltiin pelkkiä valoja. Suomessa on tuohon nähden melko vaatimaton meininki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin aiempi kokemus sijoittuu alku kesään joten tämä oli mukava reissu myös vuodenajan puolesta - tosin ei kesäajassakaan mitään vikaa ollut :D Jenkeissä nuo valot on tosiaan viety ihan överiksi, tuonne Dyker Heightsin asuinalueelle järjestävä opastettuja kierroksiakin. Mietin jo, mitähän naapurit tuumaisivat jos virittelisin omaan pihaan tuollaisen valaistuksen..

   Poista
 2. Olisi ollut kyllä kiva nähdä New York myös jouluasussa. Meidän muutaman viikon takaisella reissulla oli joulu jo pitkälti pyyhitty pois. Toisaalta joulusesonki näkyi varmasti mm. hotellien hinnoissa ja ihmismäärissäkin, joten sinänsä ei harmita. Mutta tuo jenkkityylinen joulukoristelu on vaan niin mun mieleen, ihanan överiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä kävi hotellin suhteen tuuri, saatiin 5* hotelli puoleen hintaan - tosin tehtiin varaus lähes puoli vuotta etukäteen :D Ja mitä tulee ihmismääriin, varsinkin kaupoissa oli kamalat tungokset. Muutoin sitä ei kyllä huomannut, esim. edelliseen reissuun (alku kesä) verrattuna. Ainoastaan 9/11 museo jouduttiin skippaamaan lähtöpäivänä kun jonot olivat jo sen aukeamishetkellä jäätävän pitkät. Jenkit kyllä osaa tuon koristelun, siellä kun on pihoissa muutakin kuin valoja - kaiken maailman eläin- ja ihmishahmoja ja liikkuvia elementtejä, ihan käsittämätöntä :D

   Poista