sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

#24 Matkasuunnitelmia

Nyt on luvassa pientä informaatiota seuraavasta ulkomaan matkasta vaikka edellisenkään (Thaimaa) reissun viimeinen postaus Bangkokista on jäissä. Jaan kyllä teille myöhemmin muutaman Bangkok vinkin omien kokemusteni mukaan. Nyt kuitenkin keskityn tulevaan matkaan ja menneitä muistellaan taas hieman myöhemmin!

Meillä oli jo tammikuussa selvät sävelet siitä että seuraava reissu tehdään vapun tienoilla jos loma järjestyy. Myös suunta oli suunnilleen selvä - Eurooppaan mennään ja kaupungiksi vakiintui Rooma. Aloin kyttäämään lentojen hintoja. Suorat Finnairin lennot vaihtelivat 250-300 € välillä. Hotellihuonetta ei tuntunut löytyvän oikein järkevältä paikalta alle 100 € /yö. Kävin läpi vaihtoehtoja laidasta laitaan, myös leirintäalueita. Sitten tuli se ilta kun lentodiilit ilmoitti lomamme ajalle sellaisen tarjouslennon rapakon toiselle puolelle, josta ei voinut kieltäytyä: New York City 387 €! Ja minähän menin aivan sekaisin. Vuorokaudessa päätös oli selvä ja meillä lennot buukattuna NYCiin kahdelta hengeltä yhteishintaan ~800 €. Ei paha! Tämä tarjous oli tosiaan pakko käyttää sillä New York on ollut omalla Pakko Päästä -listallani kauan. 

Seuraavaksi vuorossa oli hotellin etsiminen. Toki katselimme hotelleja ja hintoja jo ennen lentojenvarausta joten meille ei ollut yllätys kallis hintataso. Luin jostain suomalaisesta blogista (en voi muistaa enää, mikä se oli), että edullinen majoitusvaihtoehto on vuokrata jonkun asunnosta huone Airbnb.com kautta. Sen verran meillä oli tietoa, että New Yorkissa voi laillisesti turisti vuokrata huoneen yksityiseltä, jos tämä asuu samaan aikaan itse asunnossa. Nyt meillä on siis huone kämpästä vuokrattuna Pohjois-Manhattanilta hintaan 288 € / 7 yötä. Näin ollen yölle jää hintaa 41 €. Koska me olemme perillä vain 7 päivää, ja yritetään nähdä mahdollisimman paljon tässä ajassa, on kiva että säästetään muuten hieman aikaa kun ollaan jo valmiiksi Manhattanilla. Tämän asunnon lähellä on metropysäkkejä kaksin kappalein, joten uskon että päästään aika kätevästi liikkumaan vaikka tarkasti en vielä olekaan New Yorkin metroon tutustunut. Mikko on kerran aiemmin käynyt New Yorkissa, joten hänellä on myös kokemusta siellä liikkumisesta. Hän oli yöpynyt aiemmin kauempana Manhattanista ja kertoi että metro matka Manhattanille yhteen suuntaan kesti 45min eikä puhettakaan että voisi ajella kesken päivän huoneeseen jalkoja lepuuttamaan ja sitten takaisin.

Meillä on matkasuunnitelma alustavasti kasassa mutta vinkkejä otetaan vastaan :). Maksullisista nähtävyyksistä käydään katsomassa American Museum of Natural History (varataan tälle yksi päivä, että ehditään nähdä edes jotain) ja GE Building (Top of The Rock) näköalatasanne. Onneksi ihmeteltävää ja nähtävää on ilman kalliita pääsymaksujakin. Aiomme myös uhrata aikaamme kaupoille ja toivottavasti tehdään hyviä edullisia löytöjä laadukkailta merkeiltä - minulla kun ei ole sellaiseen "merkkivaateshoppailuun" oikein muuten rahaa, siksi olenkin valkannut meille yhden outlet myymälän ja pari Manhattanin kirpputoria! Toki täytyy valita vielä näiden lisäksi joku tavarataloista. Kaikissa emme mitenkään ehdi käymään, mutta yhden ison tavaratalon voisi kierrellä ajan kanssa. Olen kyllä tosi innoissani ja toivon, että reissu sujuu taas kerran yhtä jouhevasti kuin kaikki meidän matkat tähän mennessä!

-Tiina

PS. Pahoitteluni kuvattomasta postauksesta! Ensi kerralla kuvia tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti