maanantai 9. maaliskuuta 2015

#26 Pasta bolognese - laita siihen, mitä jääkaapista sattuu löytymään


Lauantaina meillä herkuteltiin oikein urakalla! 14 km hiihtolenkin jälkeen maistui kulhollinen salaattia ja pasta bolognese - joka oli muuten parasta ikinä! Mennäänpä suoraan asiaan, tässä siis ohjetta:

Pasta bolognese
3-4 hengelle

400 g naudan jauhelihaa
4 kpl tomaatteja
1/2 ruukkubasilika
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl maissijauhoja
0,5 dl vettä
ripaus suolaa & pippuria

täysjyväpastaa (pussin
ohjeen mukaan)

parmesanjuustoa





Tämä pastakastike syntyy hetkessä. Paista vain jauheliha ja sipulisilppu pannulla, sekoita tehosekoittimessa tomaatit, basilika ja valkosipuli, lisää joukkoon. Suurusteeksi maissijauhoja ja vettä. Suosi ehdottomasti täysjyväpastaa normaalin vaalean pastan sijasta. Päälle voit ripotella parmesania jos sitä löytyy - mainiotahan tämä on ilmankin. Salaattiin löysivät tiensä kurkku, paprika, salaatti, mango, viinirypäle ja avocado.





Tässä siis nopea, herkullinen ja terveellinen vaihtoehto valmiille kastikkeille - niissä kun saattaa olla lisättyjä sokereita huimasti! Suosin itse tällaisten ruokien laitossa vain pientä määrää oliiviöljyä (jätän rasvan ainoastaan pakollisiin paistoksiin, joissa oliiviöljy ei toimi, kuten pannarit). Samana iltana jatkettiin tällä Italialaistyylisellä ruokateemalla ja herkuteltiin pannacotalla - siitä luvassa reseptiä myöhemmin! Pysykäähän siis kuulolla, siitäkin tuli nimittäin super hyvää ja mikä parasta, perusversioon verrattuna terveellistä.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti