torstai 19. maaliskuuta 2015

#27 Vaihtoehtoinen pannacotta



Tässä pikainen reseptipostaus, pakko jakaa tämä nerokas keksintö (lienee joku muukin keksinyt, mutta tällä kertaa en edes suuntaa antavaa googlettanut!) teidän kanssa. Tämä huippu hyvän makuinen pannacotta vie kielen mennessään, mutta sitä voit syödä hieman isommankin satsin (kuten kuvassa näkyy..) melkoisen hyvällä omalla tunnolla. Kaloreita tässä ei nimittäin ole juuri mitään - ainakaan perus pannacottaan verrattuna.


Ohje (4 hengelle)

1 purkki alpro Soya Vanilla juomaa (2,5 dl)
100 g rasvatonta maitorahkaa, (Valion pehmeää)
13 g (n. 0,5 dl) Whey-80 Vanilla proteiinijauhetta
130 g pakaste mansikoita
130 g pakaste vadelmia
2 liivatelehteä

Sekoita soijajuoma, maitorahka ja proteiinijauhe keskenään. Lisää liivate (noudata lehtien kanssa pakkauksen ohjetta) ja sekoita. Annostele tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin noin 1h. Kokeile varovasti, onko ehtinyt kovettua ja lusikoi tehosekoittimessa muussattu mansikka-vadelma sose päälle. Laita vielä 1h jääkaappiin. Täydellinen jälkiruoka, helppo tehdä ja kyllä tämän ravintoarvot ovat kohdillaan verrattuna valkosuklaa versioihin. Neljälle hengelle jaettuna yhden annoksen kalorimääräksi tulee noin 62 kcal ja rasva-hiilihydraatti-proteiini suhteet ovat 10-39-51%.




Tätä tulee välillä herkuteltua paljaaltaankin - on muuten hyvää!


Olin viime vuonna loppuvuodesta lähes maidottomalla ruokavaliolla ja vaikka olenkin nyt ottanut esim. juuston takaisin kuvioihin mukaan, ei meidän jääkaapista löydy enää maitopurkkia kuin harvinaistapauksissa. Soija- ja mantelimaito tulivat tutuiksi ja ovat edelleen lähes päivittäisessä käytössä keittiössämme. Suosittelen testaamaan välipalana yllä näkyvää Alpron Vanilla juomaa - on ihanan makuista. Löytyy myös suklaana, enkä ole vieläkään osannut päättää, kumpi on parempaa. Nämä ovat varsinkin pienessä purkissa aika kalliita, mutta silloin tällöin raaskin ostaa - onhan sitä joskus rahansa laittanut turhempaankin (kuten tupakkaan). 

Olisi kiva kuulla kommenttia, mitä mieltä olitte tästä reseptistä - tykkäsittekö? Myös instagramiin voi käydä kommentoimassa minun jakamaan pannacotta kuvaan tai laita omasta jälkkäristäsi kuva ja lisää #makujajaseikkailuja , ja muutenkin kommenttia ja palautetta ottaisin ilomielin vastaan!

Mukavaa alkanutta kevättä - suojautukaa katupölyltä (jotenkin) ja nauttikaa auringosta!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti