keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

#41 Kookos-kanapasta

Pitkästä aikaa uusi resepti pääsee jakoon asti. Viime kuukausina ollaan lähinnä grillattu, joka taas tarkoittaa sitä, että uusia reseptejä ei synny. Vaikka kuinka pinnistäisin muistiani, ei tule mieleen, milloin viimeksi oltaisiin syöty jotain muuta kuin grilliherkkuja (maissia, kanaa tai makkaraa), uusia perunoita tahikka höyrytettyjä kasviksia. Okei, heti juksasin, syötiinhän me viime viikonloppuna tacoja jauhenlihatäytteellä, mutta..

Sovittiin jo viime viikonloppuna, että tällä viikolla vuorossa on kanapastaa. Meikäläinen pääsi keittiömestariksi ja tänään syntyikin (niistä aineksista, mitä kaapista sattui löytymään) aika herkullinen kookos-kana pasta! Tämä satsi riittää meille kahdelle kahden päivän lounaaksi ja vieläpä jäi hieman yli, että sain kauniit malliannokset koottua ;)



noin 6 annosta:

200 g tuoretta ananasta
3 kpl keskikokoisia tomaatteja
800 g maustamatonta kanaa
2,5 dl kookosmaitoa
1/4 dl vettä
1 rkl Maizena suurustetta
suolaa
currya

Pilko ananas pieniksi paloiksi ja tee tomaateista selvää sauvasekoittimella. Jos hankit kanan fileenä, paloittele se (suosittelen fileetä, itse pidän enemmän fileen kuin fileesuikaleiden mausta. Joskus niissä oli selvä ero ja sen jälkeen olen aina ostanut kokonaisia fileitä!) pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla. Mausta suolalla ja currylla. Kun kana on kypsää, lisää pannulle kookosmaito, soseutetut tomaatit ja ananaspalat. Sekoita suuruste pieneen määrään vettä ja lisää joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai currya. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 20-25 min. 




Meillä pastaksi valikoitus tällä kertaa durumvehnästä valmistettu tagliatelle. Hyvää sekin, mutta peukutan silti kokojyväpastan puolesta! Tästä riitti siis kahdeksi päiväksi lounasruokaa meille - sekaan vielä rucolat ja parsakaalia, niin makuelämys on taattu ja nassu täynnä! Hyvääkin (itseasiassa erittäinsuperhyvää) tästä tuli, ei ollenkaan liian kookoksinen, joten sitä ei kannata säikähtää. Mukavaa loppuviikkoa ja muistakaahan käydä Kuninkuusraveissa, jos liikutte Pohjois-Karjalassa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti