tiistai 21. lokakuuta 2014

#7 Amerikkalaiset pannukakut Tiinan tapaan

Amerikkalaisen pannukakun päälle vain pakastemarjoja
(tai tuoreita,jos niitä sattuu löytymään) ja valmista syötäväksi!

Aivan extrasuosikkiherkkuani iltapalaksi (tai välipalaksi) ovat jo jonkin aikaa olleet amerikkalaiset pannukakut. Koska jossain vaiheessa leipomisbuumini alettua tajusin, että vehnäjauhot voi tosiaan korvata muilla jauhoilla / aineilla, en ole tainnut näitä pannukakkujakaan valmistaa pelkästä vehnäjauhosta kuin kerran tai pari. Olen kokeillut tehdä ihan puhtaasti ilman jauhoja, mutta suosikikseni ovat nousseet pannukakut joihin tulee ruisjauhoja ja ruisleseitä. En taidan enää muistaa, mille puhtaat vehnäjauhopannarit maistuvat, ehkäpä kokeilen niitä lähitulevaisuudessa vertailun vuoksi. Mutta tässä teille - jotka teette amerikkalaiset pannarit perinteisesti pelkkään vehnäjauhoon - ideaa ja inspiraatiota pannukakkujen tekoon:


Paistamiseen käytän yleensä oliiviöljyä

Ohje: (pannukakut 2-3 hengelle)

3 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 dl mantelimaitoa (sokeroimatonta)
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl (oliivi)öljyä

Ensin sekoita kuivat ainee keskenään. Sekoita mantelimaitoon öljy, munat ja kuivat aineet. Paistamiseen tarvitset öljyä tai rasvaa - itse käytän lähestulkoon aina oliiviöljyä - ja paistamisen voit aloittaa heti aineet sekoitettuasi.


Taikina valmiina paistamista varten.

Tässä vielä munaton ohje, jos sattuu niin, että munat on loppu ja kauppaan ei syystä tai toisesta pääse lähtemään - mutta pannareita on silti saatava!

Ohje: (pannukakut 3-4 hengelle)

0,5 l mantelimaitoa (sokeroimatonta)
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää ne mantelimaidon joukkoon, sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä n. 20 min ja paista pannulla. Paistamiseen tarvitset taas joko öljyä tai rasvaa.


Pannaria ja omalta pihalta kerättyjä tuoreita marjoja.

Runsaasti hillia ja pakastemarjoja.

Pakastemarjojen kera jälkimmäisellä ohjeella tehdyt pannukakut.

Pannukakut ovat tulleet meidän talouteen jäädäkseen - siitä minä pidän huolen :D. Vaikka aikaa paistamiseen hieman kuluukin, on se sen verran hyvää herkkua, että lähes joka viikko - tai ainakin kerran kuussa - meillä herkutellaan pannareilla. Paistamisesta voin sen verran sanoa, että paistan noin 2-3 min per puoli ja aina alkuun kovemmalla lämmöllä (induktioliedellä tämä onnistuu) noin minuutin, jonka jälkeen lasken lämpötilaa pykälän verran. Kaikki nyt herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti