keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

#33 Loma lähestyy!

Ajattelin tulla kirjoittamaan pikaiset kuulumiset ennen reissuun lähtöä. Koska meillä on kyseessä kaupunkiloma ja yöpaikan vaihtoja ei ole tiedossa, harkinnassa on läppärin  mukaan ottaminen. Tämähän tarkoittaa sitä, että siinä tapauksessa, jos kone on mukana, tulee mahdollisesti reissupostausta paikan päältä! Saa nähdä mihin tulokseen päädytään.

Olen kyllä aivan älyttömän innoissani reissuun lähdöstä (kukapa ei olisi?) ja kihisen itsekseni, en malta odottaa lauantaita! Me menemme jo perjantaina Helsinkiin yöksi ja lentoon lähtö tapahtuu lauantaina iltapäivällä. Olen yrittänyt olla katselematta liikaa vinkkejä NYC:yyn menijälle, sillä meillähän on päiväohjelmat lyöty jo tavallaan lukkoon. Sunnuntaille on varattu brunssi Greenwich Villagesta, ravintolan nimi on Swine (531 Hudson Street). Paikkaa oli kehuttu paljon mm. Yelp sovelluksessa ja joku piti valita, joten tällä mennään. Aion tehdä ravintoloista / kahviloista erillisen postauksen, jos käy niin hyvä tuuri, että kehumisen arvoisia paikkoja sattuu useampia. Meillä on kyllä tarkoitus mennä mahdollisimman pienellä budjetilla ja kokata "kotona" aamupalaa useampana aamuna, ja miksi ei myös iltapalaakin. Uskonpa vaan, että näin säästetään kymppejä - on nekin rahat sitten muuhun, kuten vaikka shoppailuun! Pakollisia kokeiltavia ruokamestoja ovat ainakin kiinalainen, italialainen ja thaimaalainen keittiö. Toki käydään vetämässä napaan jotkut kunnon hampurilaiset ja olisiko kokeiltava pannupitsaa? Lisäksi haluan ehdottomasti päästä maistamaan aitoa amerikkalaista juustokakkua ja kehuttuja kuppikakkuja. Taitaa olla parempi sisällyttää päiviin myös treeniä, ettei pääse viikon aikana paisumaan (yhtään enempää ;D).

Ajattelin - kuten Thaimaan lomallammekin - pitää kirjaa meidän menoista. Näin saan käsityksen siitä, minkä verran kannattaa varata tuleville NYC lomille rahaa. Tämä ensimmäinen yhteinen New York matkamme tuli tosiaan extemporee, ja en aio varata (toisin kuin useammassa lukemassani blogikirjoituksessa on kehotettu) suuria summia shoppailuun, sillä en ole yksinkertaisesti ehtinyt säästää. Toisaalta ajattelen asian myös niin, että miksi turhaan ostella sadoilla euroilla esimerkiksi vaatteita, jos niitä ei periaatteessa tarvitse ja en sellaista määrää Suomessakaan ostaisi? Tottakai ymmärrän, että joku lähtee kaupunkiin shoppailulomalle, mutta kiva, jos kykenen näyttämään esimerkkiä, että NYC loman voi viettää myös ilman paria ylimääräistä tonnia kukkarossa! Meillä tällä hetkellä suunniteltu noin 50€/päivä/henkilö ruokailuihin ja ruoka- sekä välipalaostoksiin. Tämä kuulostaa minusta hurjalta - meillä menisi kahdestaan noin 700€ ruokaan viikossa! Katsotaan, miten käy. En hirveästi löytänyt hintatietoa, mitä ruokailu Cityssä maksaa. Toisaalta siellä voi varmasti syödä millaisella budjetilla vaan! Katsotaan, löydetäänkö meidän kukkarolle sopivia paikkoja, vai joudutaanko loppuviikosta vierailemään "nakkikioskilla". Noo, ei me sinne nuukailemaan lähdetä, mutta järki pyritään pitämään päässä rahan käytön suhteen. Minulla suunnitelmissa seuraavat ostokset:

- Niken free 5.0 -lenkkarit. Tällaiset ostin Bangkokista ja olen käyttänyt niitä salikenkinä. Olen tykännyt tästä "paljasjalka" tossusta, sopii minun jalalle ja koska (ainakin tällä hetkellä) on riittävä minun treeneihin, eli ei tartte olla yhtään tukevampi pohja. Ajatuksena olisi siis saada toiset tossut ulkokäyttöön!

- Vapaa-ajan lenkkarit. Merkillä ei niin väliä, mutta onhan Niken mallistoissa ihan kivoja! Jospa löydän laatua edullisesti. 

- Vaihtoehtoisesti, jos ei mieleisiä lenkkareita löydy, Converset. Mahdollisesti varrettomat ja ihan neutraalin väriset (ei pinkkiä tällä kertaa).

- Farkut. Mahdollisesti kahdet. Ja farkkushortsit.

- Alusvaatteita. Taas kerran, jos löydän laatua edullisesti.

- Treenivaatteita: kompressio säärystimet ja/tai sukat sekä uudet treenipöksyt.

Semmosta! Jossain vaiheessa haaveilin merkkilaukusta, mutta taidan jättää sen hankinnan loppuvuoteen Euroopan joululomallemme. Melko vaatimaton on tämä lista omasta mielestäni ottaen huomioon, että tässä on lähes koko tämän vuoden vaatekauppashoppailut minun osalta. Nyt jatkuu pakkaus, palataan astialle viimeistään reissun jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti